S-a aflat care este vârsta maximă până la care poate trăi un om! Ce spun datele?

Cine trăiește 90 sau chiar 100 de ani este considerată a fi o persoană longevivă, dar specialiștii au aflat că oamenii pot să trăiască mai mult decât atât. Iată care este vârsta maximă până la care poate trăi un om, conform unui studiu! 

image

În timp ce multe studii au descoperit ce anume ne ajută să avem o viață lungă, o nouă cercetare ne spune și care este vârsta maximă pe care o putem trăi, desigur, dacă avem grijă de noi înșine. De asemenea, cercetătorii au aflat și cine trăiește mai mult, în cazul în care viața nu este scurtată de vreo boală sau de altă circumstanță. Să fie bărbatul sau femeia? 

Citește și: Ceaiurile longevității. Ce băuturi să consumi ca să trăiești mai mult 

Ce arată rezultatele studiului? 

Studiul a fost realizat de către specialiștii de la universitățile din Tilburg și Rotterdam. În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat vârsta la care au murit 75.000 de oameni din Țările de Jos, în ultimii 30 de ani, până în 2017. 

Rezultatele specialiștilor au indicat că femeile au șanse să trăiască mai mult decât bărbații, și anume pot atinge vârsta de 115 ani, în timp ce bărbații 114 ani.

Această descoperire corelează cu un alt studiu efectuat în America, unde cercetătorii au descoperit o categorie similară de durată de viață. Ei au stabilit că durata maximă de viață a unei persoane este de peste 90 de ani și, totodată, este puțin probabil să crească peste 115. Profesorul John Einmahl a spus, potrivit „Uniland‟: „Desigur, speranța medie de vârstă a crescut, dar plafonul maxim nu s-a schimbat‟. 

Există și excepții! 

În ciuda constatărilor, profesorul a recunoscut că există multe cazuri care încalcă regulile și trăiesc mai mult de 115 ani. De pildă, o franțuzoaică pe nume Jeanne Louise Calment, a trăit 122 de ani și 164 de zile, iar, în prezent, recordul pentru cea mai longevivă persoană din lume îl deține Maria Branyas Morera, în vârstă de 115 ani, scrie „Uniland‟. Morera locuiește, în prezent, într-un azil de bătrâni din Catalonia, Spania, dar s-a născut în San Francisco pe data de 4 martie 1907.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg