Studiu: Acest aliment te ajută să trăieşti mai mult. Este o sursă nemaiponenită de substanţe hrănitoare

1 shutterstock 1655515564 jpg jpeg

Oamenii sunt tot mai preocupaţi de regulile unui stil de viaţă sănătos, iar acest lucru se vede în preferinţele alimentare naturale şi de origine bio. Potrivit unui studiu, consumul unui aliment extrem de sănătos, de cinci ori pe săptămână, poate fi cheia pentru o viaţă îndelungată.

Hrana este elementul care asigură energie, vitalitate şi longevitate organismelor. Alimentaţia este considerată şi cel mai important factor terapeutic, medicii punând accentul pe hrana sănătoasă care trebuie să facă parte în mod complementar cu efortul fizic, dintr-un stil de viaţă sănătos pe care trebuie să îl urmăm toată viaţa.

Deşi unele mâncăruri sunt aspectuoase, ele nu sunt întotdeauna şi sănătoase. De pildă, alimentele greu de digerat, cum ar fi carnea procesată sau mâncărurile de tip fast-food sunt cele pe care medicii şi nutriţioniştii ne sfătuiesc să le evităm. La polul opus, specialiştii insistă să consumăm fructe şi legume proaspete, cărnuri şi lactate slabe, cereale şi grăsimi sănătoase.

Ce aliment îţi poate prelungi viaţa?

S-a descoperit că un aliment aflat pe lista nutriţioniştilor cu alimente recomandate pentru consum ne poate prelungi viaţa. Este vorba despre nuci, recunoscute deja pentru pentru calitatea lor de a susţine sănătatea inimii, pentru abilitatea de a reduce colesterolul „rău‟ şi inflamaţiile, dar şi pentru substanţele nutritive pe care acestea le conţin.

2 shutterstock 766156480 jpg jpeg

Un nou studiu realizat la Harvard şi publicat în revista Nutrients a constatat că nucile consumate de cinci ori pe săptămână îi poate ajuta pe oameni să îşi prelungească viaţa cu 1,3 ani mai mult decât persoanele care nu consumă nuci. Cele cinci porţii de nuci pe săptămână au fost, de asemenea, asociate cu un risc scăzut de deces cu 14% şi cu 25% un risc mai mic de a muri în special din cauza bolilor cardiovasculare.

Citeşte şi: Alimente care contribuie la reducerea inflamaţiei din organism

Dacă nu poţi consuma nuci de cinci ori pe săptămână, nu îţi face griji! Studiul a demonstrat că dacă vei consuma nuci de două până la patru ori pe săptămână vei avea şanse să îţi prelungeşti viaţa cu un an: „Ceea ce am învăţat din acest studiu este că o mână de nuci pot contribui la promovarea longevităţii, mai ales în rândul celor care nu au o dietă de calitate‟, a declarat cercetătorul Yanping Li, potrivit Bestlifeonline.

Citeşte şi: Cum poate mâncarea să ne influenţeze starea de spirit şi care sunt cele mai bune alimente pentru a combate depresia

De asemenea, cercetătorii subiliniază că o singură porţie de nuci (28 de grame) poate aduce surse importante de proteine, fibre, magneziu şi omega-3. Nucile sunt bogate şi în antioxidanţi benefici pentru intestin, susţin pierderea în greutate dacă sunt consumate cu moderaţie şi pot reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer, arată Healthline.

Sursă foto: Shutterstock