Ceaiurile longevității. Ce băuturi să consumi ca să trăiești mai mult

Când vine vorba despre băuturile cu efecte benefice pentru sănătate, aceste ceaiuri protejează organismul de boli și stimulează longevitatea. Consumă-le și adaugă ani vieții tale! 

image

Studiile arată că obiceiurile sănătoase ne ajută să trăim mai mult. De exemplu, o singură ceașcă cu ceai, consumată de câteva ori pe săptămână, crește longevitatea și ne ferește de boli. Potrivit „Eat This, Not That‟, „există cinci ceaiuri care conțin sute, dacă nu mii, de compuși bioactivi, inclusiv aminoacizi, cofeină, proteine și flavonoide, care au efecte pozitive asupra sănătății‟. Care sunt cele cinci ceaiuri „minune‟? 

Înainte să consumi aceste ceaiuri, cere sfatul medicului, mai ales dacă ești însărcinată sau suferi de anumite boli! 

Ceaiul Oolong 

Acest ceai chinezesc conține un compus numit „EGCG‟, care ajută la tratarea afecțiunilor. Conform studiilor, ceaiul oolong scade cu 71% riscul de cancer ovarian, îmbunătățește sănătatea inimii și reduce riscul de a avea diabet cu 16%. În plus, dacă este consumat regulat, acesta îmbunătățește funcția cognitivă, sănătatea oaselor și a dinților. Deoarece ceaiul oolong conține cafeină și teină, trebuie să fie consumat cu precauție de către femeile însărcinate. 

Ceaiul de turmeric 

Turmericul este un condiment care aduce multe beneficii pentru sănătate. Principalele sale calități sunt date de compusul numit „curcumină‟, care îi conferă proprietăți antiinflamatorii. Turmericul combate durerile de cap, durerile musculare, dar și pe cele apărute în perioada menstruației. În plus, turmericul susține buna funcționare a sistemului imunitar, alungă răceala și simptomele sale. 

Vezi și: Cum te ajută turmericul să ai dinți albi. Remediul care acționează precum benzile pentru albirea dentară 

Ceaiul verde 

Un alt ceai care susține longevitatea este ceaiul verde. În cadrul unui studiu, s-a aflat că persoanele care au consumat două căni de ceai verde, pe zi, și-au redus riscul de a avea boli cardiovasculare cu 22-33% decât cele care au băut mai puțin de o jumătate de cană, de ceai verde, zilnic. În plus, acest ceai contribuie la sănătatea creierului și îmbunătățește chiar și aspectul pielii. 

Citește și: Ceaiul verde, cel mai bun anticearcăn. 5 utilizări miraculoase în tratamente naturiste de înfrumusețare 

Ceaiul alb 

Poate că nu este la fel de popular precum cele menționate anterior, însă ceaiul alb are la fel de multe beneficii. Acesta conține concentrații mai mari de catechine decât alte ceaiuri, are efecte antioxidante, care protejează pielea și o repară, crește capacitatea de reacție și susține buna dispoziție. 

INFO: Ceaiul de mușețel și cel de hibiscus sunt alte două băuturi care cresc șansele de a trăi o viață lungă. 

Ceaiul negru 

Un alt ceai care te ajută să trăiești mai mult este cel negru. „Cercetările arată că persoanele care consumă, în mod regulat, trei sau mai multe căni de ceai negru, pe zi, reduc riscul de a avea boli de inimă și de a experimenta un acccident vascular cerebral‟, a spus Lauren Manaker, care este nutriționist dietetician. Potrivit unui studiu, publicat în „Annals of Internal Medicine‟, persoanele care consumă ceai negru zilnic își reduc riscul de deces cu 9-13%. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

femeie care se uită la filme  foto   Shutterstock jpg
Cate minute de miscare trebuie sa faci zilnic  Sursa foto shutterstock 1660419799 jpg
cum sa cureti ceapa fara sa plangi jpg
Inele calamar  Sursa foto shutterstock 61428439 jpg
Antrenoare de fitness jpg
vacanta antalya jpg
Biscuiti cu unt de arahide  Sursa fotoshutterstock 1707014170 jpg
femeie fericită singura jpg
mancare de tip fast food jpg
Salata cu avocado  Sursa foto shutterstock 1735987730 jpg
clickpentrufemei ro (4) jpg
in casa miroase frumos  jpg
trezire nocturna jpg
Varza calita cu carnati  Sursa foto shutterstock 1283661280 jpg
Cate banane ar trebui sa mananci zilnic  Sursa foto shutterstock 153644090 jpg
Fursecuri fragede  Sursa foto shutterstock 539267845 jpg
Efecte apa de trandafiri si cum s o prepari in casa  Sursa foto shutterstock 411614062 jpg
femeie care merge  foto   Shutterstock jpg
Napolitane cu gem si crema  Sursa foto shutterstock 538571893 jpg
zona relaxare birou jpg