Sex, înmormântări şi excremente: trei soluţii ciudate pentru trei probleme serioase

1 shutterstock 144004969 jpg jpeg

Fiecare naţie are probleme de tot felul, pe care guvernele, organizaţiile şi societăţile încearcă să le rezolve cât mai bine. Prin unele locuri, însă, problemele sunt atât de neobişnuite sau atât de grave, încât este nevoie de soluţii mai degrabă neconvenţionale.

Găndirea laterală şi mintea deschisă sunt adesea lăudate şi apreciate în ziua de azi. Nu de puţine ori, oamenii cu o gândires trategică ieşită din comun au oferit cele mai surprinzătoare, dar şi cele mai funcţionale rezolvări ale unor probleme dificile. Este şi cazul acestora trei.

1. Problema sinuciderilor din Coreea de Sud

Coreea de Sud este una dintre ţările cu cea mai mare rată a sinuciderilor din lume. În 2018, conform statisticilor, la fiecare 100.000 de oameni 27  şi-au luat viaţa. Un program de muncă mult mai încărcat decât în Europa, combinat cu presiunea de a întemeia şi îngriji familia şi cu o atitudine agresivă faţă de vârstnici, transformă orice sud-coreean într-un potenţial sinucigaş.

În urmă cu câţiva ani, mai multe companii au decis să facă ceva în acest sens şi au început cu proprii angajaţi. Astfel, au organizat false înmormântări în masă, la care angajaţii au fost întinşi în sicrie şi obligaţi să asculte discursuri despre trecerea lor în nefiinţă. O după-amiază întreagă ei au trebuit să pretindă că sunt decedaţi şi să asculte bocetele familiei şi ce aveau de spus despre ei rudele şi prietenii. Se pare că ideea a funcţionat. Mulţi au fost mişcaţi până la lacrimi şi au spus că nu ştiau că înseamnă atât de mult pentru familie.

2. Foametea din Coreea de Nord

Ţara vecină, Coreea de Nord, a ajuns statul cel mai neprietenos din lume, cu cea mai tiranică dictatură. De aproape trei decenii, foametea bântuie prin ţară. În magazine abia dacă găseşti câteva conserve, iar pieţele rareori oferă altceva decât ceapă, orez şi ceva fructe uscate. Norocoşii care deţin un petec de pământ cresc legume pentru a supravieţui.

Există, însă, o problemă: îngrăşămintele sunt extrem de greu de găsit în Coreea de Nord. Ce soluţie au găsit unii localnici mai întreprinzători? Au început să deschidă magazine de excremente umane. În 2011, mai mulţi nord-coreeni care au fugit în Coreea de Sud au declarat că unul dintre cele mai căutate produse pe piaţa de acasă erau fecalele umane. Magazinele specializate cumpără marfa de la oamenii de rând şi o vând mai departe, mult mai scump, agricultorilor care îşi permit.

3. Natalitatea scăzută din Rusia

De ceva vreme, ruşii nu mai fac copii. Guvernul de la Moscova a realizat că, nu face ceva în această privinţă, economia ţării se vă prăbuşi sub povara ponderii mari a pensionarilor. Din 2006 încoace, Kremlinul a venit cu mai multe soluţii, care mai de care mai bizare.

Una dintre ele, care se pare că dă ceva roade, este este Ziua Concepţiei. Sărbătoarea are loc în fiecare an pe 12 septembrie, când ruşii din Ulianovsk (regiunea natală a lui Vladimir Lenin) primesc o zi liberă plătită ca să stea acasă şi să conceapă copii.

Orice femeie care reuşeşte să nască la exact nouă luni de la Ziua Concepţiei are şansa să câştige un premiu: o maşină de teren, un apartament sau diverse electrocasnice.



Recente

Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg