Studiu. La ce vârstă cred tinerii din Generația Z că se instalează bătrânețea

Te-ai gândit vreodată când ajung tinerii să spună despre persoanele mature că sunt „bătrâne‟? O echipă de cercetători a vrut să afle vârsta la care cei din Generația Z au impresia că se instalează bătrânețea, așa că iată care sunt rezultatele! 

image

În cadrul studiului, realizat de compania Practice Plus Group, au fost intervievate în jur de 2.000 de persoane. Unele dintre ele reprezintă Generația Z, adică persoane născute între anii 1997 și 2012, iar altele reprezintă Generația Baby Boomer, care cuprinde oameni născuți între anii 1946 și 1964. 

Citește și acest articol: Bârfa este un semn că îmbătrânești chiar dacă ești tânără 

Salma Hayek și Gordon Ramsay au ajuns la bătrânețe? 

Rezultatele finale au arătat că persoanele mai tinere, adică cele din Generația Z, au impresia că bătrânețea se instalează, cu adevărat, pe la sfârșitul anilor 50, ceea ce înseamnă că, în ochii lor, vedete precum Salma Hayek (57 de ani) și Gordon Ramsay (57 de ani) au ajuns deja la bătrânețe. În plus, majoritatea dintre persoanele studiate cred că pensionarea înseamnă relaxare. 

Pe de altă parte, cei din Generația Baby Boomer (1946 - 1964) cred contrariul! Mai exact, două treimi dintre ei consideră că se simt mai tineri decât o arată vârsta din buletin, iar vârsta de 60 de ani este echivalentă vârstei de 40. Unii dintre ei consideră că stilul de viață activ îi ajută să își mențină spiritul tânăr! 

Citește și acest articol: Ce înseamnă să mori de bătrânețe? Asta scrie pe certificatul de deces al Reginei! 

Potrivit „The Independent”, datele arată că reprezentanții Baby Boomer sunt cei mai activi. Ei petrec în medie cu patru ore mai mult în aer liber spre deosebire de cei tineri. Conform cercetării realizate de Practice Plus Group, 56% dintre oamenii Generației Baby Boomer au spus că fac exerciții fizice, în timp ce doar 39% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani au precizat același lucru. În plus, dincolo de a petrece timp în aer liber și de a face mișcare, Boomerii sunt mai predispuși față de cei din Generația Z să călătorească și să exploreze locuri noi, exotice. Desigur, avantajele lor sunt timpul liber și statutul financiar: 

„Aproape jumătate dintre tineri au spus că sunt prea ocupați cu munca și prea obosiți ca să fie activi. Oamenii în vârstă profită la maximum de pensionare și au ajuns la o vârstă la care se simt confortabil în propria piele, își apreciază corpul și sănătatea”, a spus unul dintre cercetători într-un comunicat de presă. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg