Sub balcon eu ţi-am cântat o serenadă…

1 80486 original jpg jpeg

Strigăte, dansuri, cântece sau confruntări agresive cu alţi masculi sunt câteva manifestări ale fascinantelor ritualuri de împerechere la mamifere şi la păsări.

Serenadele sunt întotdeauna o excelentă modalitate de a seduce sexul slab. Pentru a-şi atrage posibilele tovarăşe de viaţă, gibonii îşi modulează vocea în tonalităţi înalte şi dulci, care pot fi auzite şi de la un kilometru distanţă. Gibonul e monogam, aşa că, dacă are succes cu cântecul lui, ştie că s-a ales cu o parteneră pentru tot restul vieţii.

-Printre pinguinii papua din Antarctica, dărnicia e ceea ce contează. Masculii cuceresc femelele oferindu-le o piatră. Dar nu de orice fel! Trebuie să fie piatra perfectă, în măsură să transmită cu adevărat soliditatea afecţiunii lor - şi menită să ajute la construcţia cuibului perfect. Aşa că băieţii mărşăluiesc ore în şir, căutând-o pe cea mai potrivită. După ce consideră că au găsit-o, o prezintă alesei – iar aceasta o pune în cuib, în semn de aprobare. 

-La Pasărea Paradisului, masculii îşi desfac complet aripile, etalând superbe nuanţe de albastru şi verde, şi încep un dans energic, cu mişcări în toate direcţiile, pe ritmuri şi cu viteze variabile. Femela alege cel mai bun dansator - cu cât mai extravagant, cu atât mai bine.  

-În lumea tehnicolor din adâncuri, peştele-balon japonez, cu nuanţele lui anoste, riscă să rămână nebăgat în seamă. Ca să compenseze acest neajuns, aranjează nisipul într-un model circular elaborat, folosind scoici pentru a decora locurile înălţate ale operei sale de artă. Apoi ademeneşte femela în culcuşul său de nisip, în speranţa că-i va cuceri inima.  

-Albatrosul ştie toate mişcările potrivite pentru a face curte. Când îşi găseşte tovarăşa dorită, dansează, o invită să-şi cureţe reciproc penele şi să intoneze în duet canţonete stridente. Ritualul este atât de elaborat, de parcă cuplul ar fi făcut repetiţii toată viaţa. Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg