5 apariţii ciudate în lumea animalelor

1 47260 original jpg jpeg

Credeai că ştii cum arată un leu? Eşti convinsă că zebra are dungi pe tot corpul? Descoperă cinci animale haioase şi vei constata că şi ele pot arăta excentric, la fel ca şi oamenii.

Unul dintr-un milion

Un delfin alb înoată împreună cu tovarăşul său în largul apelor australiene. Această fotografie din 1994 ar putea fi prima făcută vreodată unui delfin cu o astfel de culoare.

Cercetărorii de la Universitatea „James Cook” au mărturisit că există o şansă la un milion să descoperi şi să fotografiezi un exemplar alb din orice specie,nu numai din aceea a delfinilor.

Zebră sau cal?

Eclipsa este un mânz hibrid zebră-cal şi locuieşte în parcul Safari,din vecinătatea oraşului german Bielefeld.

Eclipsa,în vârstă de numai un an,s-a născut din întâmplare,când mama ei,zebră,a fost luată din parcul Safari şi dusă la o fermă din Italia pentru o scurtă perioadă.

Acolo se pare că l-a cunoscut pe tatăl micuţei,un cal frumos şi nărăvaş,de care s-a îndrăgostit imediat. Un lucru e cert:tatăl nu are cum să nu recunoască paternitatea:fiica lui are o parte din corp şi picioarele,albe,la fel ca el.

Cel mai inimos căţel

Se ştie despre câini că sunt extrem de ataşaţi de stăpânii lor şi că sunt cei mai loiali prieteni. Dacă se îndoieşte cineva de acest lucru,atunci acest căţel a vrut să arate tuturor ce inimă mare are. Aşa că... are una pe blăniţă.

Micuţul chihuahua a reuşit să uimească toţi vizitatorii magazinului japonez unde-şi are „locuinţa”.

Proprietara magazinului,Emiko Sakurada,a declarat că este pentru prima dată când vede aşa ceva şi că niciunul dintre cei peste 1.000 de căţeluşi pe care-i are nu s-a mai născut cu un astfel de semn. Emiko a mai mărturisit că inimosul nu va fi vândut.

Lei albi ca zăpada

O specie foarte rară de leu trăieşte în regiunea Timbavati,din Africa de Sud. Cu ce se deosebeşte de ceilalţi fraţi ai săi? Ei bine... blana este complet albă.

Pe lângă faptul că reprezintă un mare interes din punct de vedere ştiinţific,aceşti lei sunt consideraţi animale sacre de către popoarele indigene ce trăiesc în zonă.

Ca urmare a programului lor de reintegrare,aceştia au fost eliberaţi în sălbăticie în urmă cu şase ani,când au plecat de la Grădina Zoologică din Johannesbourg,Africa.

Două feline într-una singură

Bahier este un animal cu totul special. Cine îl vede nu ştie ce să creadă:să fie leu sau tigru? S-a născut în urma împerecherii unui leu şi a unei tigroaice,într-o grădină zoologică privată,„Arca lui Noe”,din satul Groemitz,de pe coasta Mării Baltice.

El se poate mândri că moşteneşte de la ambii părinţi trăsătura lor distinctivă:ferocitatea.