Tarotul îţi poate descifra misterele destinului

1 58146 original jpg jpeg

Ghicitul în cărţi de tarot este o practică veche, plină de simboluri cu semnificaţii aparte. Se spune că el oglindeşte destinul unei persoane de-a lungul vieţii şi dezvăluie tainele care stau ascunse în cele mai îndepărtate unghere ale sufletului omenesc.

Cum se împart cărţile

Tarotul,care mai este numit şi tarocchi sau tarock,cuprinde un set de 78 de cărţi,aparent similare cu cele folosite la jocuri,dar care posedă mistere nebănuite despre tot ceea ce ne înconjoară. În funcţie de ilustraţii,acestea sunt împărţile în arcane majore,minore şi cărţi de curte. Primele 22 de cărţi reprezintă forţa,caracterul,virtutea şi viciile. Ele formează arcanele majore. Urmează 56 de arcane minore,împărţite în patru serii,iar printre acestea se regăsesc şi 16 cărţi considerate mai importante decât celelalte,numite cărţi de curte. Acestea sunt Valetul,Cavalerul,Regina şi Regele.

Care este procedeul

Pentru ghicitul în tarot,cărţile trebuie amestecate şi apoi câteva dintre ele sunt extrase la întâmplare. Poziţia aleasă,numărul lor şi ordinea de extragere fac parte dintr-un ritual special numit etalare,citire sau tiraj. Există mai multe tipuri de etalări,cele mai cunoscute fiind crucea celtică,adică folosirea a 10 cărţi,cercul celest,12 cărţi,sau etalarea ţigănească,21 de cărţi. Cu cât sunt mai multe cărţi,cu atât  se obţin mai multe detalii,dar şi interpretarea devine mai dificilă. Chiar şi o singură carte poate fi greu de descifrat,pentru că ea poate căpăta semnificaţii diferite în funcţie de întrebarea celui care extrage,de poziţia ei şi a celor care o înconjoară,precum şi de orientarea sa.

Cărţile de tarot din Arcana Majoră şi semnificaţiile lor

Nebunul-nu are cifră!!!!!!

Deschide seria arcanelor majore şi este singura carte fără număr. Nebunul reprezintă hazardul şi aventura,dar şi o fire lipsită de prejudecăţi. Dacă îţi pică această cartea,eşti o fire spontană şi mereu în căutare de noi experienţe. Pe plan amoros înseamnă că îţi vei găsi sufletul pereche sau că îţi vei readuce pasiunea în relaţia de cuplu,în caz că eşti căsătorită. E posibil să ai probleme de sănătate,pentru că nu eşti atentă câtă energie vei consuma în această perioadă de regăsire. Există şanse să găseşti un nou loc de muncă şi să înveţi repede ce ai de făcut,dar pot fi şi momente în care vei da dovadă de iresponsabilitate.  

Citeşte şi:

Descoperă tarotul culorilor

Descoperă misterele cifrei 7

1. Magicianul

Uneltele de pe masa magicianului,adică toiagul,moneda,sabia şi cupa,reprezintă focul,pământul,aerul şi apa. Ele sunt cele care dau veşti bune,întrucât îţi vor aduce încredere şi mult chef de muncă. Îţi vei folosi toate resursele pentru a-ţi atinge scopurile,în special pe cele care ţin de câştigurile materiale,dar ai grijă să acţionezi spre binele tuturor,altfel te pândesc necazurile. Pe plan amoros,vei avea multe iniţiative benefice,dar este posibil să ai tendinţa să şantajezi persoana iubită. Atenţie la excesele de orice natură!  

2. Preoteasa

Dacă ţi-a picat această carte,ai grijă să nu iei vreo decizie importantă fără să cunoşti foarte bine situaţia. Este bine să păstrezi o balanţă între raţiune şi sentimente,altfel vei avea mult de suferit. Îţi vei face prieteni şi vei avea răbdare să-i ajuţi pe cei dragi la nevoie. Ai grijă să nu exagerezi cu puterea de seducţie!

3. Împărăteasa

O carte pozitivă,care anunţă dragoste necondiţionată,bogăţie,fertilitate,progrese încete,dar stabile şi de lungă durată,armonie şi creativitate. Ea aduce prosperitate pe plan financiar şi promite o căsnicie bună,dar poate fi şi semnul apariţiei unei rivale geloase şi posesive în viaţa de cuplu.

4. Împăratul

Cartea cu numărul patru din Arcana Majoră simbolizează autoritatea,influenţa paternă,  aptitudinile organizatorice  şi spiritul de conducător. Îţi vei putea orienta energiile către atingerea ţelurilor propuse pe toate planurile,mai ales în ceea ce priveşte viaţa profesională. Sunt şanse să-ţi găseşti un loc de muncă mai bănos sau să-ţi cumperi o casă ori să-ţi întemeiezi o familie. Ai grijă cu sănătatea,e posibil să nu dai suficientă atenţie unor afecţiuni care se agravează cu timpul.  

5. Marele Preot

Eşti protejată de un spirit bun şi te vei orienta mai mult către partea religioasă a vieţii tale. Creşte atracţia şi încrederea faţă de partener. Vei avea tendinţa să pui mult suflet în activităţile pe care le faci la locul de muncă şi acest lucru se bucură de aprecierea superiorilor. Pe de altă parte,este posibil să suferi din cauza unei atitudini mult prea autoritare venită din partea unui membru al familiei.

6. Îndrăgostiţii

Această carte îţi arată că a venit vremea să iei o decizie în legătură cu viaţa ta. Este momentul să te hotărăşti cum vrei să-ţi câştigi pâinea,să-ţi alegi jumătatea şi să-ţi întemeiezi o familie sau pur şi simplu să fii mai fidelă în viaţa de cuplu. De asemenea,poate semnifica şi că ai decis să-ţi depăşeşti anumite temeri şi că ai curajul să te afirmi. Ai grijă! Alegerile greşite pot duce la o despărţire foarte dureroasă!

7.mCarul

În calea ta se vor ivi numeroase obstacole şi îndoieli,dar trebuie să fii hotărâtă şi să îţi urmezi visul. Porneşti pe un nou drum şi este important să fii curajoasă,mai ales că ai toate şansele să reuşeşti. Vei avea tendinţa să abuzezi de încrederea persoanei iubite şi s-o implici prea mult în planurile tale. Se anunţă câteva probleme de sănătate,nu foarte grave,dar care trebuie tratate la timp.

8. Justiţia

Chiar dacă pare greu de crezut,justiţia are de fapt legătură cu găsirea fericirii. Îţi vei plăti datorii care atârnau greu pe umerii tăi,vei învăţa lucruri noi şi vei reuşi să-ţi învingi timiditatea. Ai toate şanşele să-ţi vezi jumătatea cu alţi ochi,plini de înţelegere,şi astfel relaţia de cuplu să devină mult mai bine închegată.

9. Eremitul sau Pustnicul

Vei avea parte de o experienţă inedită,care te va ajuta să-ţi dai seama cine eşti cu adevărat. Nu te vor mai interesa la fel de mult banii,ci mulţumirea sufletească şi apropierea de familie. Pe de altă parte,alegerea unei astfel de cărţi poate fi un avertisment că lipsa de maturitate te poate împinge pe un drum greşit.

10. Roata Norocului

Expresie a neputinţei şi a lipsei de energie,această carte îţi arată că este bine să te ţii departe de realizarea unor proiecte importante. Şansele ca totul să se termine rău sunt mari,aşa că nu te baza pe noroc. E posibil ca monotonia să distrugă relaţia de cuplu,prin urmare încearcă să faci câteva schimbări în viaţa ta până nu e prea târziu.  

11. Puterea

Cartea 11 din Arcana Majoră te îndeamnă să pui mai multă energie în ceea ce faci,să îţi laşi ideile să prindă viaţă şi să lupţi mai mult ca să-ţi susţii punctul de vedere. Dacă nu ai încredere în tine,neputinţa te va dărâma. Temperamentul vulcanic şi ieşirile dramatice vor aduce câteva certuri în relaţie,dar,în acelaşi timp,vor condimenta viaţa amoroasă.

12. Spânzuratul

E posibil să apară o boală sau pierderi băneşti considerabile,chiar renunţarea forţată la locul de muncă din cauza unor rezultate negative. Recunoaşte-ţi greşelile,priveşte lucrurile din alt unghi şi vei găsi soluţia.

13. Moartea

Se anunţă o perioadă grea,cu despărţiri,dezamăgiri şi chiar posibile boli. A sosit momentul să dai drumul la ceva care nu te lăsa să evoluezi,să-ţi găseşti pacea,chiar dacă acest lucru îţi provoacă durere. Este un moment propice să-ţi închei socotelile cu foştii iubiţi şi să laşi deoparte experienţele neplăcute din trecut.

14. Cumpătarea

Cartea Cumpătării îţi arată că vei găsi puterea să-ţi găseşti pacea sufletească după o perioadă grea şi că te vei vindeca de o boală gravă. La serviciu vei avea parte de multe surprize plăcute şi nu te vei suprasolicita. Armonia va domni în relaţia de cuplu.

15. Diavolul

Faţetele acestei cărţi sunt îmbietoare şi par că aduc lucruri bune,însă adevărul e că tentaţiile te pândesc la tot pasul. Vei câştiga mulţi bani,dar făcând lucruri nu tocmai bune,şi vei avea tendinţa să abuzezi de generozitatea colegilor,ceea ce îţi va pune în pericol locul de muncă.   Diavolul poate fi şi faţa necunoscută a unui cunoscut,care te urmăreşte cu gânduri rele.

16. Turnul

E posibil să primeşti veşti,dar nu tocmai bune. Dacă erai sigură că anumite lucruri se vor întâmpla,sunt multe şanse să primeşti răspunsuri negative. Poate fi un eveniment tragic sau o pierdere,dar vei căpăta o experienţă preţioasă şi vei avea multe de învăţat,în special că pe viitor trebuie să cântăreşti mai bine lucrurile.

17. Steaua

Este considerată una dintre cele trei cărţi protectoare,care prevesteşte o reuşită îmbucurătoare. Proiectele şi planurile din viitorul apropiat vor fi încununate de succes. Căsniciile se găsesc sub o stea norocoasă,iar resursele materiale nu vor întârzia să apară.

18.  Luna

Sub semnul Lunii,nimic nu este ceea ce pare. În lumea întunericului,multe dintre temerile tale vor ieşi la iveală. Prăpastiile ascunse ale sufletului îţi vor da senzaţia că nimic nu are rezolvare. Pe de altă parte,romantismul îşi va pune amprenta peste viaţa de cuplu.

19. Soarele

Simbolul tinereţii şi al speranţei,soarele reprezintă forţele luminoase de care ai nevoie ca să-ţi înfrângi îngrijorarea şi temerile de orice natură. Relaxată,îţi vei găsi timp să stai mult timp cu familia,să câştigi bani mai mulţi ca de obicei şi chiar să pui ceva deoparte.

20. Judecata de apoi

Renaşterea sufletului este un eveniment fericit,care îţi va răsplăti toate eforturile făcute de-a lungul timpului. Vei da socoteală pentru faptele tale în faţa celor dragi,a colegilor şi chiar a necunoscuţilor,dar acest lucru nu te va speria. Dimpotrivă,vei primi aprecieri din toate părţile. Ai grijă să nu exagerezi cu lucrurile pe care le vei cumpăra chiar dacă n-ai nevoie.

21. Lumea

Îţi vei căpăta locul de drept în faţa celor care ţi-au pus la îndoială calităţile. Vei avea serviciul mult visat,se anunţă călătorii cu familia şi o stare de spirit bună,în ton cu toate lucrurile bune care nu vor mai înceta să apară. Relaţia cu partenerul va merge din ce în ce mai bine,chiar dacă vei avea tendinţa să mai calci strâmb.

Ştiai că...

... fiecare semn zodiacal este legat de câte o carte de tarot din Arcana Majoră?

Cap de tabel:

Zodia      Cartea de tarot

Berbec      Împăratul

Taur          Marele Preot

Gemeni      Îndrăgostiţii

 Rac             Faetonul sau Carul

 Leu             Forţa sau Puterea

 Fecioara      Eremitul sau Pustnicul

Balanţă        Dreptatea

Scorpion       Moartea

Săgetator       Echilibrul sau Cumpătarea

Capricorn        Diavolul

Vărsător         Steaua

Peşti                LunaRecente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg