Te-ai născut vara? Uite ce trebuie să ştii despre tine

1 75949 original jpg jpeg

Există studii ştiinţifice care arată că legătura dintre anotimpul în care ne-am născut, personalitatea fiecăruia şi starea de sănătate este destul de strânsă. Şi, pentru că suntem în sezonul estival şi pentru că te-ai născut în acest anotimp, iată ce trebuie să ştii despre tine.

Ai avut o greutate mare la naştere şi eşti o persoană înaltă

Un studiu a arătat că bebeluşii născuţi în lunile de vară tind să aibă o greutate mai mare la naştere decât copiii născuţi în celelalte anotimpuri. Acelaşi studiu ştiinţific mai arată că bebeluşii născuţi în iunie şi iulie sunt mult mai înalţi.

Te trezeşti fără alarmă

Te trezeşti la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă fără un ceas cu alarmă lângă tine? Există studii care arată că oamenii născuţi vara au un ceas biologic foarte activ. În plus, ei se trezesc foarte devreme, chiar dacă au dormit patru ore!

Schimbările sezoniere nu te afectează prea mult

Tulburarea afectivă sezonieră este o tulburare asemănătoare depresiei – uneori severă – din cauza schimbării vremii şi diminuării cantităţii de lumină naturală. Însă, potrivit studiilor, oamenii născuţi vara nu sunt afectaţi de schimbările sezoniere, comparativ cu persoanele născute iarna, care sunt foarte afectaţi.

Ai o perspectivă pozitivă (însorită)

Copiii născuţi vara sunt, în general, mai pozitivi. Acest lucru ar putea fi bun sau rău? Pozitivitatea te poate face mai fericită, dar excesul de pozitivitate te poate face să treci peste sau să minimalizezi obstacolele şi problemele din viaţa ta, neacordându-le atenţie.

Eşti predispusă la afecţiuni cardiovasculare şi diabet

Din păcate, dacă te-ai născut vara, riscul de a suferi de afecţiuni cardiovasculare şi diabet este destul de mare. Dar, dacă ai o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, vei reuşi să previi aceste boli. În plus, persoanele care se nasc în lunile de iarnă pot dezvolta aceleaşi probleme de sănătate - boli de inimi şi diabet zaharat – pe parcursul vieţii.

Este puţin probabil să devii faimoasă

Potrivit cercetătorului Mark Hamilton, profesor în cardul Universităţii din Connecticut, oamenii celebri se nasc mai mult în lunile ianuarie şi februarie. Profesorul a ajuns la această concluzie după ce a chestionat 300 de celebrităţi din diferite domenii. Însă, totul depinde de tine. Dacă îţi doreşti, poţi deveni faimoasă! Gândeşte pozitiv!

Credit foto: www.eyelinestore.blogspot.ro