Arome proaspete pentru o vară caniculară

1 47601 original jpg jpeg

Căldură înăbuşitoare, fel şi fel de mirosuri. Ai nevoie de ceva care să-ţi redea prospeţimea! Pentru a nu da greş, iată cum să-ţi alegi parfumul şi deodorantul.

Pe aceeasi temă:

Măşti naturale cu fructe de sezon

Ce trebuie să ştii când alegi cosmeticele

Din cauza căldurii,aroma parfumurilor este mult mai intensă. De aceea,ţine cont de acest lucru! Renunţă la aromele grele,puternice,pe care le foloseşti în anotimpul rece şi optează pentru un parfum fresh. Dacă ai unul favorit,la care nu vrei să renunţi,alege ediţia de vară a lui sau,în locul apei de parfum,optează pentru apa de toaletă. Cum aleg parfumul potrivit?

Acelaşi parfum poate avea mirosuri diferite,în funcţie de pielea pe care este aplicat,de PH-ul ei,de culoarea părului,de temperamentul fiecăreia sau de anotimpul în care este folosit. Atunci când te decizi să-ţi cumperi un parfum nou,nu testa mai mult de trei şi nu folosi în prealabil niciun produs cosmetic parfumat,pentru că s-ar putea să nu mai simţi diferenţa.

Vara,este recomandată o cantitate mică de parfum. Simţul tău olfactiv încetează să mai sesizeze parfumurile cu care s-a obişnuit,însă oamenii din jurul tău le simt foarte bine.

Pot alege o cremă parfumată?

Da. În zilele caniculare,poţi înlocui parfumul cu cremele de corp parfumate. Cele mai potrivite pentru zilele călduroase de vară sunt parfumurile cu arome fructate,cele florale sau cele care te duc cu gândul la mare. Optează pentru variaţiile de iasomie,trandafir,floare de portocal sau pentru buchetele de flori albe combinate cu mosc.

De cele mai multe ori sunt confundate,cu toate că funcţiile şi proprietăţile lor diferă. Aşadar,deodorantul are rolul de a preveni procesul de transpiraţie şi de a acoperi mirosurile neplăcute care pot apărea în timpul zilei,în timp ce antiperspirantul este recomadat persoanelor care transpiră în exces sau celor care practică activităţi sportive. Acesta acţionează asupra sursei,limitând,pe o perioadă de până la 48 de ore,secreţia glandelor sudoripare.

Îţi poţi face un deodorant pudră,cu aroma preferată,din 60% bicarbonat de sodiu măcinat în râşniţa de cafea şi 40% amidon alimentar. Pune bicarbonatul de sodiu într-un recipient gol de pudră (sau în orice recipient cu capac,care se închide etanş),adaugă amidonul şi 20-30 de picături de ulei esenţial (după preferinţă). Poţi încerca orice combinaţie,dar ţine cont că uleiul de salvie reduce transpiraţia şi cel de tea-tree este antimicrobian.

Pentru o aromă intensă

Pulverizează parfumul direct pe piele,în zonele în care pulsul se simte mai puternic:pe gât,la încheietura mâinilor sau în spatele genunchilor.

Sfaturi utile

* Aplică deodorantul numai după duş. Altfel,din cauza persistenţei bacteriilor,mirosul neplăcut se va amplifica,impresia de prospeţime fiind trecătoare.

* Încearcă să foloseşti deodorante-cremă sau care conţin pudră,pentru a împiedica transpiraţia abundentă.

* Atunci când pulverizezi un deodorant care conţine pudră sau foloseşti stick-ul,eficienţa nu constă în cantitatea pe care o foloseşti. Este mai eficient să foloseşti o cantitate mică,astfel eviţi şi pătarea hainelor.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg