TikTok are 1 miliard de utilizatori activi cu 4 ani mai devreme decât Facebook. Cine sunt cei mai bogaţi tiktokeri

1 shutterstock 1805431663 jpg jpeg

Au fost patru ani tumultuoşi pentru TikTok, reţeaua socială de partajare video, de la lansarea ei în China, apoi în restul lumii, din septembrie 2017. De atunci a cunoscut o creştere accelerată. Reţeaua socială TikTok a atins recent un miliard de utilizatori activi lunar.

Anunţul atingerii unui miliard de utilizatori activi a fost dat de directorul general al companiei, Vanessa Pappas, care a mulţumit tuturor utilizatorilor pentru sprijinul acordat. Creşterea este remarcabilă, atingându-se această etapă importantă cu ani mai devreme comparativ cu Facebook şi Instagram. TikTok este acum una dintre cele mai utilizate reţele sociale. Este impresionant şi faptul că serviciul a atins pragul la un an după ce soarta sa părea incertă.

În august 2020, preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va interzice reţeaua în SUA din cauza presupuselor probleme de securitate naţională în cazul în care negocierile pentru achiziţionarea companiei de către o companie americană eşuează. Interzicerea planificată pe 20 septembrie 2020 a fost amânată cu o săptămână şi apoi oprită de un judecător federal. Preşedintele Biden a revocat interdicţia printr-un nou ordin executiv în iunie 2021.

Citeşte şi:

Motivul pentru care Beyoncé îşi ţine viaţa privată departe de reţelele sociale. Ce staruri au renunţat la social media

În alte ţări, ca India, TikTok a fost interzis de guvern, în iunie 2020. Aplicaţia avea acolo 200 de milioane de utilizatori. Compania a declarat că la începutul anului 2018, avea aproximativ 55 de milioane de utilizatori la nivel mondial, iar acest număr a crescut la peste 271 milioane până la sfârţitul acelui an, ajungând apoi la 508 milioane în 2019 şi la 689 milioane la mijlocul anului 2020.

TikTok mai are o cale lungă de parcurs până să obţină coroana social media. În prezent, Facebook are aproximativ 2,89 miliarde de utilizatori activi lunar. Potrivit Forbes, Facebook ar putea avea un motiv de îngrijorare. I-a luat 8 ani pentru a ajunge la 1 miliard de utilizatori, de două ori mai mult decât TikTok.

Top 3 cei mai bogaţi tiktokeri

Utilizatorii TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe, deşi, în unele cazuri, sunt chiar periculoase. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante. Dansatoarea americană Charli D'Amelio a debutat recent într-un lung metraj în filmul de animaţie „StarDog şi TurboCat”.

 

@addisonre @avadeblassie 💓💗💗💖 @versace need to learn the whole dance and do it again ♬ lil.eaarl - From Tha Back - jovynn

@avadeblassie 💓💗💗💖 @versace need to learn the whole dance and do it again

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

 

@charlidamelio @avani @itssissysheridan dc @juucyj ♬ Might Be - Remix - Dj Luke Nasty

@avani @itssissysheridan dc @juucyj

2. Charli D'Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D'Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Evoluţia selfie-ului: cum a schimbat Internetul modul în care ne facem fotografii

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

 

@lilhuddy september fashion ♬ Myles x Kanye - Myles

september fashion

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D'Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său "Eulogy of You and Me" a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

FOTO: ShutterstockRecente

Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg