Tragedii şi crime pentru care au fost învinovăţite creaturi mitice. Să fi răpit Bigfoot o adolescentă în anii `80?

1 shutterstock 2039580788 jpg jpeg

De sute de ani încoace, legendele cu creaturi mitice au dat multora fiori. Aceste poveşti s-au împletit cu viaţa de zi cu zi, iar incidentele tragice sunt uneori puse pe seama acestor creaturi legendare.

Moartea a nouă schiori în Dyatlov, în nordul munţilor Ural, a fost considerată, pentru o lungă perioadă de timp, o crimă a oamenilor de zăpadă care trăiesc în munţi. De asemenea, când două fete au încercat să-şi înjunghie mortal prietenul într-o pădure din Wisconsin, SUA, au dat vina pe Slender Man, o creatură mitică, înaltă. Au susţinut că au fost forţate să comită crima pentru a-l împiedica pe Slender Man să facă rău familiilor lor. În cele ce urmează, vei afla despre incidente incredibile care au fost puse pe seama unor creaturi din folclor.

Tânără răpită de Bigfoot sau ucisă de un om de încredere?

Din 1967, când a apărut filmul americanului Bob Gimlin despre care unii cred că dovedeşte existenţa lui Bigfoot în SUA, în ciuda faptului că experţii au respins întregul concept pe motiv că ar fi o farsă, unii încă mai cred că această creatură este reală. În 1987, lucrurile au luat o întorsătură tragică când Theresa Ann Bier (16 ani), a decis să renunţe la şcoală şi să meargă în căutarea lui Bigfoot, în munţii Sierra Nevada din California. Era însoţită de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care s-a întors singur. Ea a fost dată dispărută, iar când autorităţile l-au interogat pe bărbat, el a susţinut că a văzut-o ultima dată după ce l-au întâlnit pe Bigfoot, iar ea l-a urmărit. Potrivit acestuia, Bigfoot ar fi răpit-o pe adolescentă. Şi-a schimbat şi povestea de mai multe ori, adăugând din ce în ce mai multe detalii.

Poliţia nu a crezut povestea şi l-a arestat pe bărbat, dar a trebuit să-l elibereze când nu s-au putut găsi dovezi suficiente împotriva lui. O cercetare amănunţită în zona în care Theresa a fost văzută ultima dată nu a avut succes, în afară de descoperirea a ceea ce se credea a fi geanta şi părţi din îmbrăcămintea ei.

A încercat să scape de închisoare pe motiv că e posedat de diavol

Demonii şi forţele malefice apar adesea în mitologie şi în istorisiri despre posesia demonică şi exorcizare. În vremurile moderne, multe crime au fost puse pe seama demonilor şi a creaturilor malefice. În anul 2016, Aljar Swartz a recunoscut că a ucis-o şi a decapitat-o pe Lee Adams, o adolescentă de 15 ani, după care i-a îngropat capul în curtea lui din Cape Town, Africa de Sud.

După ce psihiatrii l-au găsit stabil din punct de vedere psihic, avocatul lui a anunţat că Swartz este posedat de demoni şi a cerut să aibă loc o exorcizare în închisoare. Mai mult, avocatul a insistat ca un anume metodist pensionat să execute exorcizarea după ce Swartz i-ar fi spus că un demon sub forma unei şopârle negre i-a apărut în celulă şi l-a chinuit. Swartz a mai spus că şopârla îl posedă.

Citeşte şi:

De ce unii încă mai cred în existenţa lui Bigfoot? Cum a apărut legenda acestei creaturi

Avocatul a susţinut că bărbatul este doar „instrument în mâna diavolului” şi nu poate fi tras la răspundere pentru uciderea fetei. Curtea a constatat în cele din urmă că Swartz a ucis-o pe Lee Adams pentru a-l vinde unui practicant de ritualuri de divinaţie şi consiliere în unele societăţi tradiţionale din Africa de Sud. A fost condamnat la 22 de ani de închisoare.

Răzbunarea fantomei

În iunie 2018, doi bărbaţi din satul thailandez Tambon Dong Yai au murit în somn. Localnicii, îngrijoraţi, au apelat la un medium pentru a chema spiritele ca să le dea o explicaţie. Potrivit mediumului, fantoma unei văduve i-ar fi spus că vrea să ucidă 4 bărbaţi din sat, deci mai urma să ucidă doi. Când au auzit, mai mulţi săteni au atârnat cămaşi de culoare roşie în faţa caselor, în speranţa că vor ţine la distanţă fantoma. Unii au pus pancarte pe care scria că în casa lor nu sunt bărbaţi, ci doar animale de companie. De atunci, nimeni n-a avut aceeaşi soartă ca primii doi bărbaţi.

FOTO: ShutterstockRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg