De ce musulmanii pot avea patru neveste? Şi cum se înţeleg doamnele între ele?

1 shutterstock 56932729 jpg jpeg

Un om de afaceri din Arabia Saudită şi-a luat patru neveste şi, pentru a evita orice conflict între ele şi a avea o familie fericită, i-a construit, fiecăreia, câte o vilă mare şi somptuoasă. Numai că planul lui nu a reuşit. Soţiile au făcut pace între ele, dar şi un front comun împotriva soţului. Aşa că, în fiecare seară, acesta dormea la hotel.

Cazul omului de afaceri saudit nu este deloc singular. În special în lumea arabă, poligamia este în creştere în ultimul deceniu, iar aceste aranjamente matrimoniale rareori sunt fericite. Mai mult, experţii în legea islamică spun că motivul pentru care poligamia a fost acceptată, în primul rând, nu mai este valabil în ziua de azi. Contrar percepţiilor actuale, motivul nu are nimic de-a face cu plăcerile sexuale.

Salvare pentru văduve şi orfani

Ca şi în cazul iudaismului şi creştinismului, în primii ani ai islamului s-au dus bătălii crunte pentru ca religia să fie acceptată. Iar bătăliile au lăsat în urmă multe văduve şi copii orfani care, în acele vremuri, erau lipsite de protecţie şi de posibilitatea de a se îngriji şi susţine material. Conform credinţei musulmane, Allah i-a transmis, într-o noapte, prin vis, un mesaj profetului său, Mohamed, mesaj regăsit într-unul din versurile Koranului, cartea sfântă a musulmanilor. Acesta spune că, pentru a proteja şi ajuta văduvele şi orfanii, un bărbat se poate căsători cu două, trei sau patru femei. Însă, o poate face doar dacă le tratează pe toate la fel şi le oferă afecţiune în mod egal. Altfel spus, nu îi poţi cumpăra uneia un BMW, iar alteia un Logan.

Ce-i drept, poligamia nu este unică islamului. Şi în creştinism există referinţe la posibilitatea de a te căsători cu mai multe femei în acelaşi timp, însă legea creştină a fost demult separată de cea seculară. Acest lucru nu s-a întâmplat nici în ziua de azi la musulmani. În special în ţările arabe, sharia - legea islamică - dictează tot, de la căsătorie şi divorţ la împrumuturi bancare. Pe ici, pe colo, există câte o lege "modernă", însă dacă se ajunge la tribunal, sharia are întâietate.

Arabii de azi

Lăsând religia la o parte, arabii, dar şi alţi musulmani, aleg poligamia din motive de procreaţie. Mulţi îşi doresc un număr mare de copii şi cred că mai multe neveste este răspunsul. Mai există şi presiunea familiei. Pentru a păstra şi înmulţi proprietăţile familiei, dar şi pentru perpetuarea numelui şi a "sângelui pur", arabii tradiţionali fac alianţe între verişori. Abia după ce tânărul însurăţel, căsătorit cu verişoara lui primară, la cererea familiei, a "produs" un copil, are libertatea de a-şi alege o a doua, poate chiar a treia şi a patra soţie după placul său.

De cele mai multe ori, însă, aceste căsătorii ajung la divorţ, căci doamnele nu se înţeleg niciodată între ele. Iar noua generaţie feminină este din ce în ce mai puţin dispusă să accepte asemenea aranjamente matrimoniale.Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg