De ce unele produse din magazine și farmacii sunt încuiate în cutii speciale

Probabil ai observat că în marile lanțuri de magazine, există anumite produse care sunt încuiate în cutii speciale. De la conserve cu ton, la tuburi cu pastă de dinți, toate acestea sunt protejate de comercianți. De ce se folosește această strategie?

Supermarket jpg

Magazinele folosesc o strategie, bizară în ochii unor clienți, pentru a-și proteja anumite produse - cutiile speciale, închise cu lacătul. Inclusiv în farmarcii observăm că se află în rafturile încuiate, articole de zi cu zi, precum: pastă de dinți, deodorant sau lac de unghii. Care este explicația din spatele acestui fenomen? 

Citește și: De ce nu vedem geamuri în supermarketuri: „în interior, lumea exterioară nu există‟

De ce anumite produse sunt încuiate în cutii speciale 

Hoții din magazine variază de la amatori care acționează din impuls, până la „profesioniși‟, pentru care furtul reprezintă o formă de venit. Există anumite obiecte care sunt vizate în mod special de infractori, care sunt furate și ulterior vândute în piețele online sau în alt loc. 

Frecvent, sunt furate obiecte precum: țigări, băuturi alcoolice, cafea instant, produse cosmetice, teste de sarcină, periuțe de dinți electrice, căști, medicamente, dar și carduri care pot fi oferite cadou. 

Vezi și: Trucuri din magazine pentru creșterea vânzărilor. De ce fructele și legumele sunt la intrarea în supermarket

Așadar, motivul pentru care comercianții recurg la încuierea acestor obiecte este simplu: pentru a preveni furtul din magazine.  Magazinele își protejează prin această strategie produsele care sunt cele mai profitabile.

Ce spun statisticile 

În America, furtul din magazine a crescut cu 93% în ultimii cinci ani, fiind forma de furt cu cea mai rapidă ascensiune. Oficialii spun că majoritatea persoanelor care își însușesc obiecte din magazine sunt tinerii adolescenți. Hoții din magazine vizează articole de mici dimensiuni, scumpe, numite de către specialiști „produsele fierbinți‟. 

În prezent, se lucrează la noi modalități pentru a preveni furtul, cum ar fi un nou tip de husă, pe care orice angajat din supermarket să o poată deschide de pe telefon. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg