De ce unele produse din magazine și farmacii sunt încuiate în cutii speciale

Probabil ai observat că în marile lanțuri de magazine, există anumite produse care sunt încuiate în cutii speciale. De la conserve cu ton, la tuburi cu pastă de dinți, toate acestea sunt protejate de comercianți. De ce se folosește această strategie?

Supermarket jpg

Magazinele folosesc o strategie, bizară în ochii unor clienți, pentru a-și proteja anumite produse - cutiile speciale, închise cu lacătul. Inclusiv în farmarcii observăm că se află în rafturile încuiate, articole de zi cu zi, precum: pastă de dinți, deodorant sau lac de unghii. Care este explicația din spatele acestui fenomen? 

Citește și: De ce nu vedem geamuri în supermarketuri: „în interior, lumea exterioară nu există‟

De ce anumite produse sunt încuiate în cutii speciale 

Hoții din magazine variază de la amatori care acționează din impuls, până la „profesioniși‟, pentru care furtul reprezintă o formă de venit. Există anumite obiecte care sunt vizate în mod special de infractori, care sunt furate și ulterior vândute în piețele online sau în alt loc. 

Frecvent, sunt furate obiecte precum: țigări, băuturi alcoolice, cafea instant, produse cosmetice, teste de sarcină, periuțe de dinți electrice, căști, medicamente, dar și carduri care pot fi oferite cadou. 

Vezi și: Trucuri din magazine pentru creșterea vânzărilor. De ce fructele și legumele sunt la intrarea în supermarket

Așadar, motivul pentru care comercianții recurg la încuierea acestor obiecte este simplu: pentru a preveni furtul din magazine.  Magazinele își protejează prin această strategie produsele care sunt cele mai profitabile.

Ce spun statisticile 

În America, furtul din magazine a crescut cu 93% în ultimii cinci ani, fiind forma de furt cu cea mai rapidă ascensiune. Oficialii spun că majoritatea persoanelor care își însușesc obiecte din magazine sunt tinerii adolescenți. Hoții din magazine vizează articole de mici dimensiuni, scumpe, numite de către specialiști „produsele fierbinți‟. 

În prezent, se lucrează la noi modalități pentru a preveni furtul, cum ar fi un nou tip de husă, pe care orice angajat din supermarket să o poată deschide de pe telefon. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg