3 motive să nu arunci chitanţele de la magazine

Dacă nu obişnuieşti să păstrezi chitanţele primite de la magazin când cumperi diverse produse, ar fi bine să afli care sunt motivele pentru care trebuie să le pui deoparte şi pentru ce perioadă de timp.

image

Într-un an în care chestiunile financiare ne frământă din ce în ce mai mult, este important să fii atent la toate detaliile legate de bani. Chiar şi păstrarea chitanţelor poate fi un gest simplu care te ajută să economiseşti ceva. Iată motivele principale pentru care merită să le aduni!

Pentru a schimba un produs sau a-l returna

Ai vrut să returnezi sau să schimbi un obiect vestimentar sau o pereche de încălţăminte, doar că nu ai păstrat chitanța? Ar trebui să pui deoparte chitanţele primite de la diverse articole vestimentare, accesorii sau încălţăminte măcar 30 de zile sau atâtea câte cere politica de returnare sau de schimb a vânzătorului. Pentru achiziţiile online, ai putea face un dosar digital pentru a putea trimite înapoi ceva ce nu te-a mulţumit.

Sunt utile pentru a profita de garanție

Pentru produsele electronice primeşti garanție, dar va fi nevoie să păstrezi chitanţele primite la cumpărare, împreună cu garanţia. În cazul în există un defect sau aparatul se deteriorează în decurs de unul sau doi ani după achiziţionare, poţi folosi garanţia primită.

Vezi şi: Când este cel mai bine să-ţi achiţi facturile. Indiciu: nu este vorba despre ziua scandenţei

Te ajută să faci economii

Chiar dacă la prima vedere nişte banale chitanţe nu te-ar putea ajuta să pui bani deoparte, acestea pot fi folosite pentru a economisi. Când încerci să faci un buget sau să păstrezi unul pe care l-ai stabilit, chitanțele păstrate îţi permit să ţii un jurnal de cheltuieli. Multora li se întâmplă să fie surprinși pe ce li se duc banii în fiecare zi.

Citeşte şi: Cele mai frecvente cauze pentru cumpărături compulsive. Învaţă să le recunoşti şi să le eviţi

Odată ce obţii o imagine clară a cheltuielilor, poţi să identifici la ce anume poţi face reduceri pentru a-ţi atinge scopurile financiare sau pentru a putea pune câte ceva deoparte.