Accesorii la modă primăvara asta

1 51396 original jpg jpeg

Femeile ştiu că o rochie poate fi transformată dintr-o ţinută sobră, de birou, într-una potrivită unei ieşiri la restaurant doar cu ajutorul câtova accesorii.

În această primăvară,oferta este bogată:de la stilul tribal la accesoriile futuriste,creatorii au dat frâu liber imaginaţiei.

Stilul tribal

Se poartă genţile cu imprimeu tribal,brăţările şi colierele „sălbatice”,cu colţi fioroşi şi inele din os. Sandalele cu platformă sunt şi ele realizate din împletituri de piele ce amintesc de podoabele indienilor nativi din America.

03c348c7ee87a6d98ae10da0b4ba17ea jpg jpeg

Dulcegării

Celor care nu agreează accentele sălbatice,designerii le oferă o gamă de accesorii mai „soft” . Pantofi retro,cu toc lat şi catarame Ludovic,asortaţi cu poşete cu accesorii metalice asemănătoare. Totul  în culori pastelate,de şerbeturi din chiseaua bunicilor.

25e5069e2c4d552fa51566e11f66ba91 jpg jpeg

Dacă mai ai prin dulapuri pantofi cu vârful ascuţit,nu-i arunca! Revin în forţă,eleganţi şi delicaţi,cu toc subţire şi musai înalt,prinşi pe gleznă cu o baretă fină. Poşeta plic XXL se ţine tare pe baricade,ajutată uneori şi de o baretă fină din materiale contrastante – lanţ metalic sau din plastic. 

Pentru un coctail,creatorii recomandă genţile minuscule,cât un portofel,  sub forma unor cutiuţe prinse de încheietura mâinii cu un lănţişor.

Accente cosmice

Argintiul,culoarea dominantă în filmele SF (mai ţineţi minte costumele mulate ale cuceritorilor spaţiului din filmele vechi?) este vedeta stilului futurist. Sandale cu împletituri cât mai complicate,genţi,plicuri asemeni unor casete metalice şi brăţări late,toate în nuanţe argintii.

befe1752a68fb26ed174685157c94d51 jpg jpeg

Romanticele pot alege stilul floral,delicat sau extravagant – cu petale vaporoase şi boboci în mărime naturală,ori cu ciorchini din mărgeluţe.

Cerceiicare atârnă delicat,ca o lacrimă,sau cei somptuoşi,asemeni unui candelabru,sunt vedeta primăverii.

162e693f7830bb208bd5ab917b826e32 jpg jpeg

Brăţărileocupă jumătate din antebraţ. Fie sunt late,şi se poartă două sau trei,fie sunt mai înguste,dar atunci folosim cinci,şase bucăţi. Foarte trendy sunt brăţările transparente,late,cu design tribal sau floral.

Ochelarii„ochi de pisică” sau cei rotunzi au detronat lentilele mari,care acoperea jumătate de pomeţi şi tâmplele. Braţele ochelarilor sunt subţiri,uneori în culori diferite de ale ramelor.