Albinele Reginei au intrat în doliu și este posibil să fie invitate la înmormântare

Îngrijitorii albinelor regale și-au informat albinele că stăpânul lor s-a schimbat și a venit timpul să intre în doliu după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

image

Conform unei tradiții vechi de secole, albinele de la palatul regal au fost informate cu privire la dispariția Reginei Marii Britanii și la schimbarea stăpânului lor. Apicultorul regal le-a dezvăluit albinelor că Charles este Regele Marii Britanii acum și că trebuie să se poarte frumos cu el, a declarat îngrijitorul albinelor regale, John Chappale (79), într-un interviu acordat celor de la Daily Mail.

Chapple s-a dus mai întâi la Casa Clarence înainte de-a ajunge la Palatul Buckingham pentru a-și îndeplini ritualul pe 9 septembrie 2022. În timpul acestui ritual a prins o fundă neagră la stupii regali. „Există o tradiție conform căreia, atunci când moare cineva, trebuie să mergi la stupi să spui o rugăciune și să legi stupii cu o fundă neagră”, a dezvăluit Chapple din grădina de la Palatul Buckingham. „Ciocăni în fiecare stup și apoi spui «Stăpâna a murit, dar nu trebuie să plecați! Noul vostru stăpân va fi un stăpân bun pentru voi!» Am făcut acest lucru la stupii de la Casa Clarence și acum mă ocup de stupii de la Palatul Buckingham”, a povestit îngrijitorul regal.

„Persoana care a murit este stăpâna stupilor, cineva important din familie, pentru că nu există nimeni mai important decât Regina, nu-i așa?”, a continuat acesta să explice. Există cinci stupi la Palatul Buckingham și doi la Casa Clarence, conform celor relatate de apicultorul regal.

image

Ritualul regal se ține în continuare, după secole întregi de tradiție, pentru simplul motiv că, dacă albinele nu sunt informate cu privire la moartea stăpânului, nu mai produc miere, părăsesc stupul sau mor pur și simplu.

IFL Science ne dezvăluie că informarea albinelor cu privire la moartea stăpânului nu se întâmplă numai în familia regală britanică. Se pare că acest ritual este o tradiție pe care îngrijitorii stupilor o mențin în Europa de mult timp.

Superstiția are de-a face cu faptul că albinele trebuie să știe ce se întâmplă cu stăpânul lor și, la moartea acestuia, trebuie să intre și ele în doliu. În cartea din 1899, „In Yorkshire”, stă scris ce fac apicultorii în astfel de situații – „le invită pe albine la înmormântare”, în ciuda faptului că prezența unor albine poate incomoda în timpul ceremoniei funerare.

„O femeie în vârstă, care-și pierduse soțul, le-a băgat pe albine în doliu, arătând cât de ridicolă este ideea că albinele pot înțelege ce înseamnă moartea”, a declarat un preot de la finele secolului al IXX-lea autorului cărții „A book about bees”, cu privire la ideea că albinele pot fi afectate de moartea stăpânului lor. „În iarna care a urmat, albinele au murit”, a conchis acesta.

image

Nu există prea multe informații cu privire la acest obicei, însă se pare că ar proveni din mitologia celtică, în care atunci când o albină este văzută după moartea cuiva este semn că sufletul a părăsit corpul celui decedat.

foto - Instagram John Chapple



Recente

Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg