Albinele Reginei au intrat în doliu și este posibil să fie invitate la înmormântare

Îngrijitorii albinelor regale și-au informat albinele că stăpânul lor s-a schimbat și a venit timpul să intre în doliu după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

image

Conform unei tradiții vechi de secole, albinele de la palatul regal au fost informate cu privire la dispariția Reginei Marii Britanii și la schimbarea stăpânului lor. Apicultorul regal le-a dezvăluit albinelor că Charles este Regele Marii Britanii acum și că trebuie să se poarte frumos cu el, a declarat îngrijitorul albinelor regale, John Chappale (79), într-un interviu acordat celor de la Daily Mail.

Chapple s-a dus mai întâi la Casa Clarence înainte de-a ajunge la Palatul Buckingham pentru a-și îndeplini ritualul pe 9 septembrie 2022. În timpul acestui ritual a prins o fundă neagră la stupii regali. „Există o tradiție conform căreia, atunci când moare cineva, trebuie să mergi la stupi să spui o rugăciune și să legi stupii cu o fundă neagră”, a dezvăluit Chapple din grădina de la Palatul Buckingham. „Ciocăni în fiecare stup și apoi spui «Stăpâna a murit, dar nu trebuie să plecați! Noul vostru stăpân va fi un stăpân bun pentru voi!» Am făcut acest lucru la stupii de la Casa Clarence și acum mă ocup de stupii de la Palatul Buckingham”, a povestit îngrijitorul regal.

„Persoana care a murit este stăpâna stupilor, cineva important din familie, pentru că nu există nimeni mai important decât Regina, nu-i așa?”, a continuat acesta să explice. Există cinci stupi la Palatul Buckingham și doi la Casa Clarence, conform celor relatate de apicultorul regal.

image

Ritualul regal se ține în continuare, după secole întregi de tradiție, pentru simplul motiv că, dacă albinele nu sunt informate cu privire la moartea stăpânului, nu mai produc miere, părăsesc stupul sau mor pur și simplu.

IFL Science ne dezvăluie că informarea albinelor cu privire la moartea stăpânului nu se întâmplă numai în familia regală britanică. Se pare că acest ritual este o tradiție pe care îngrijitorii stupilor o mențin în Europa de mult timp.

Superstiția are de-a face cu faptul că albinele trebuie să știe ce se întâmplă cu stăpânul lor și, la moartea acestuia, trebuie să intre și ele în doliu. În cartea din 1899, „In Yorkshire”, stă scris ce fac apicultorii în astfel de situații – „le invită pe albine la înmormântare”, în ciuda faptului că prezența unor albine poate incomoda în timpul ceremoniei funerare.

„O femeie în vârstă, care-și pierduse soțul, le-a băgat pe albine în doliu, arătând cât de ridicolă este ideea că albinele pot înțelege ce înseamnă moartea”, a declarat un preot de la finele secolului al IXX-lea autorului cărții „A book about bees”, cu privire la ideea că albinele pot fi afectate de moartea stăpânului lor. „În iarna care a urmat, albinele au murit”, a conchis acesta.

image

Nu există prea multe informații cu privire la acest obicei, însă se pare că ar proveni din mitologia celtică, în care atunci când o albină este văzută după moartea cuiva este semn că sufletul a părăsit corpul celui decedat.

foto - Instagram John ChappleRecente

Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg