Cartierele unde apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi

1 77800 original jpg jpeg

În marile oraşe ale ţării, acolo unde oferta de locuinţe noi este cea mai consistentă, paradoxul preţurilor persistă, după cum relevă o analiză realizată de Imobiliare.ro. CasoTeca îţi spune care sunt cartierele unde apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi.

Preţurile apartamentelor vechi sunt foarte apropiate şi, în unele cazuri, chiar mai ridicate decât cele ale unităţilor locative construite în ultimii ani. Această situaţie poate avea mai multe cauze. Una dintre cauze este localizarea mai puţin favorabilă a blocurilor noi faţă de cele mai vechi. Un alt motiv se referă la presiunea exercitată asupra preţurilor de numărul mare de locuinţe noi disponibile spre vânzare. De asemenea, conectarea mai slabă a proprietarilor de apartamente vechi la realitatea pieţei este un alt motiv pentru care locuinţele vechi sunt mai scumpe decât cele noi.

Apartamentele vechi din Cluj, mai scumpe decât cele noi

Oraşul care ilustrează cel mai bine această „anomalie” a pieţei este cel care a consemnat în ultimii ani cel mai alert ritm de scumpire a locuinţelor. În Cluj-Napoca, preţurile medii solicitate pentru apartamentele vechi sunt mai mari decât cele ale unităţilor locative noi în majoritatea zonelor analizate. Excepţie face doar cartierul Mărăşti. Acolo valorile sunt foarte apropiate: 1.414 euro pe metru pătrat util (pe vechi) şi, respectiv, 1.416 euro pe metru pătrat util (pe nou). Chiar şi în zona centrală, unde diferenţele de localizare ar trebui, cel puţin teoretic, să fie mai estompate, proprietarii de apartamente vechi au aşteptări mai ridicate decât vânzătorii de locuinţe noi.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg