Cartierele unde apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi

1 77800 original jpg jpeg

În marile oraşe ale ţării, acolo unde oferta de locuinţe noi este cea mai consistentă, paradoxul preţurilor persistă, după cum relevă o analiză realizată de Imobiliare.ro. CasoTeca îţi spune care sunt cartierele unde apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi.

Preţurile apartamentelor vechi sunt foarte apropiate şi, în unele cazuri, chiar mai ridicate decât cele ale unităţilor locative construite în ultimii ani. Această situaţie poate avea mai multe cauze. Una dintre cauze este localizarea mai puţin favorabilă a blocurilor noi faţă de cele mai vechi. Un alt motiv se referă la presiunea exercitată asupra preţurilor de numărul mare de locuinţe noi disponibile spre vânzare. De asemenea, conectarea mai slabă a proprietarilor de apartamente vechi la realitatea pieţei este un alt motiv pentru care locuinţele vechi sunt mai scumpe decât cele noi.

Apartamentele vechi din Cluj, mai scumpe decât cele noi

Oraşul care ilustrează cel mai bine această „anomalie” a pieţei este cel care a consemnat în ultimii ani cel mai alert ritm de scumpire a locuinţelor. În Cluj-Napoca, preţurile medii solicitate pentru apartamentele vechi sunt mai mari decât cele ale unităţilor locative noi în majoritatea zonelor analizate. Excepţie face doar cartierul Mărăşti. Acolo valorile sunt foarte apropiate: 1.414 euro pe metru pătrat util (pe vechi) şi, respectiv, 1.416 euro pe metru pătrat util (pe nou). Chiar şi în zona centrală, unde diferenţele de localizare ar trebui, cel puţin teoretic, să fie mai estompate, proprietarii de apartamente vechi au aşteptări mai ridicate decât vânzătorii de locuinţe noi.Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg