Vrei să închiriezi un apartament? Uite cum trebuie negociat preţul!

1 69828 original jpg jpeg

Toamna dă din nou startul boom-ului imobiliar. Costul chiriilor va fi mai mare decât cel afişat în vară, proprietarii vor ţine mai mult la preţ şi vor refuza negocierile.

Toamna dă din nou startul boom-ului imobiliar. Costul chiriilor va fi mai mare decât cel afişat în vară,proprietarii vor ţine mai mult la preţ şi vor refuza negocierile. Click! îţi spune cum să închiriezi o locuinţă cât mai ieftin şi care sunt criteriile după care trebuie să alegi un apartament bun.

Cât de bună e zona în care te muţi?

În primul rând,preţul chiriilor variază în funcţie de zona în care este amplasată locuinţa. Astfel,o garsonieră sau un apartament care se află într-o zonă centrală a oraşului va costa mai mult.

În funcţie de acest aspect,poţi negocia preţul chiriei cu proprietarul. Interesează-te dacă ai acces la autobuz,tramvai,troleibuz sau metrou,dacă în apropiere se află piaţa,supermarketuri,parc,spital,şcoală sau grădiniţă.

Dacă nu,ai un motiv foarte întemeiat să oferi un preţ mai mic.

Etajele superioare scad din preţul chiriei

Apartamentele situate la etajele superioare au un preţ al chiriei mai mic decât cele aflate la etajele inferioare.

Astfel,dacă locuinţa pe care doreşti s-o închiriezi se află la etajul 10,preţul chiriei va fi mai mic decât dacă locuinţa s-ar situa la etajul unu sau doi. Mizează pe acest fapt când negociezi cu proprietarul.

Citeşte mai multe pe click.ro!