Cinci sfaturi cum să nu cheltui bani aiurea de Crăciun

1 78336 original jpg jpeg

Mai este aproape o lună până la sărbătorile de iarnă. Această perioadă a anului poate fi destul de stresantă. Ai de alergat, ai invitaţi, planifici cumpărături, împachetezi cadouri sau vizitezi familia. Apoi, mai apare şi problema banilor. Este o perioadă în care cheltuim mult. Ca să treci cu bine de sărbători, CasoTeca îţi dă cinci sfaturi cum să nu cheltui bani aiurea de Crăciun.

Fă o listă de cumpărături. Respectă bugetul!

Unul dintre motivele pentru care de sărbători se cheltuiesc mulţi bani se datorează faptului că nu realizezi o listă de cumpărături şi că nu respecţi bugetul. Fără o listă de cumpărături este ca şi cum am păşi flămânzi într-un magazin alimentar foame şi fără un plan. Fără un buget sau fără o listă vei cheltui mai mulţi bani decât îţi închipuiai.

De aceea, cel mai bine este să faci o listă şi să-ţi stabileşti un buget, asta ca să nu uiţi ceva important. În plus, nu vei mai fi stresat/ă în momentul cumpărăturilor, şi nici nu vei cheltui mai mulţi bani decât este nevoie.

Să cumperi cadouri din obligaţie

Şi că tot vorbeam de liste de cumpărături, când vine vorba de cadouri, cumperi cumva cadouri mai scumpe decât ţi-ai plănui în mod normal? Lista ta de cumpărături nu ar trebui să inclusă orice persoană cu care ai interacţionat în ultimul an.

Este în regulă să păstrezi lista de cadouri la cei apropiaţi. Iar dacă totuşi simţi că ai obligaţia să oferi un cadou cuiva, atunci fă ceva care să nu necesite mulţi bani. Spre exemplu, pentru colegii de la serviciu poţi coace prăjituri.

Vezi de ce alte sfaturi trebuie să ţii cont privind bugetul de Crăciun pe casoteca.roRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg