Condiții inumane în închisorile din Rusia – boli, lipsa igienei și bătăi până la moarte

De când a început invazia rusească în Ucraina, un număr considerabil de ruși a protestat împotriva războiului în Piața Roșie, lucru care s-a lăsat cu arestări pe bandă rulantă din partea autorităților din Moscova și alte orașe rusești. Totuși ce se întâmplă cu acești oameni după ce sunt luați pe sus de autoritățile rusești? Dacă cumva au de-a face cu condițiile de trai dure de după gratii? Chiar așa, cum e viața în închisorile din Rusia?

image

Rusia are cei mai mulți încarcerați din Europa, situându-se pe locul al 17-lea în topul țărilor cu cei mai mulți oameni după gratii, ne informează Centrul pentru Studii Estice. În prezent, există 321 de infractori în închisori la 100.000 de cetățeni, declară Studiile Peniternciare. Dintre cei 464.183 de oameni aflați în închisorile din Rusia, 6,2% sunt străini, iar 8,3% sunt femei.

Radio Free Europe relatează că închisorile rusești deveniseră atât de aglomerate, la începutul anilor 2000, încât pușcăriașii trebuiau să facă cu schimbul ca să stea jos sau întinși. De-atunci lucrurile s-au mai îndreptat, dar doar din punct de vedere al aglomerării. În rest, e teroare!

Odată cu arestările din ultima perioadă, din considerente pur politice, Euro News a publicat imagini cu camerele pușcăriașilor, în care lipseau toalete, saltele pe pat și chiar și paturi. Pentru nevoile zilnice, cei închiși foloseau o simplă gaură în podea.

Lipsa igienei

Ambasada americană e de părere că sistemul rusesc se bazează pe pedeapsă și nu pe realibilitare, rata de recidivare fiind de 63%.

The New York Times susține că bolile sunt destul de răspândite în închisorile rusești, de la SIDA la hepatită. Conform Newsline People AIDS Coalition, peste 100.000 de pușcăriași au tuberculoză, în numai doi ani 20.000 de bolnavi și-au pierdut viața din cauza acestei boli.

Reuters susține că situația e și mai dramatică de-atât!

Conform informațiilor lor, jumătate din pușcăriași sunt bolnavi, iar 55.000 dintre ei au SIDA și 67.5000 suferă de boli mintale. Așadar, chiar dacă supraviețuiești într-o închisoare rusească, nu va fi pentru mult timp, pentru că cei mai mulți dintre pușcăriași ies de după gratii cu o boală cronică.

Archive of European Integration atrage atenția cu privire la condițiile neigienice din închisorile rusești. Astfel, o fostă pușcăriașă, pe nume Svetlana Bakhmina, a povestit cum locuia cu alte 100 de femei și nu putea să facă duș decât o dată pe săptămână. Mai mult, aceasta a declarat că numai o toaletă era disponibilă și aceea nici măcar nu funcționa.

Cazuri tragice

În 2018, presa rusească a publicat povestea lui Yevgeny Makarov, care a fost torturat în închisoarea din Yaroslavl, din apropierea Moscovei, iar chinul prin care a trecut acesta a fost surprins de camerele de vedere. Iar bătaia primită n-a fost din partea colegilor lui din pușcărie, faimoși pentru crimele comise, ci din partea autorităților. 17 gardieni l-au ținut și l-au bătut pe Makarov la cap și la picioare cu bastoanele lor dure. În pauze, gardienii îi turnau apă în cap acestuia, pentru ca durerea să fie simțită mai intens.

Iar acest incident violent nu e singular. În noiembrie 2018, Sultan Israilov a fost bătut până la moarte de patru gardieni, care au mușamalizat totul într-o sinucidere. Roman Sarychev a murit la numai trei ore de la incarcerare, după ce gardienii l-au bătut atât de tare, încât n-a rezistat, susține BBC.

Foto - Shutterstock



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg