Costumul de baie: rochii lungi, salopete, bikini

1 75113 original jpg jpeg

Când vine vorba de ţinuta de plajă, există nenumărate stiluri şi opţiuni. Dar acestă piesă vestimentară nu a fost dintotdeauna atât de decoltată, iar străbunicul costumului de baie nu semăna deloc cu ceea ce vedem în prezent.

La mijlocul anilor 1800,rochiile lungi şi dificil de purtat erau folosite pentru a intra în apa mării- însă doamnele şi domnişoarele doar se bălăceau în această ţinută,nu înotau. Pentru a păstra picioarele acoperite,fustele erau îngreunate cu bucăţele de plumb,iar pe dedesubt femeile purtau lenjerie intimă până la genunchi şi şosete.

În anii 1900,costumele de baie mai decoltate au început să câştige teren. Ţinuta de plajă era alcătuită dintr-o rochie până la genunchi şi din şosete lungi. În SUA,ofiţerii de poliţie din anumite state patrulau pe malul mării,atenţionând femeile care arătau prea multă piele în zona picioarelor.

După Primul Război Mondial,a ieşit pe piaţă costumul de baie dintr-o singură bucată,numit „maillot“. Arăta ca o salopetă cu mâneci scurte. Pantalonul acoperea o parte din coapse.

După cel De-al Doilea Război Mondial,a devenit populară silueta de tip clepsidră. Stilul actriţei Ava Gardner a influenţat moda în acest sens,ea purtând un costum cu buline din două piese,fabricat dintr-un material sintetic care se întindea pe formele voluptoase. Chilotul avea talie înaltă,acoperind abdomenul,iar sutienul nu avea bretele.

Costumul de baie cu bikini şi sutien triunghiular a devenit popular la mijlocul anilor ’60. Bretelele subţiri se legau pe după gât,iar slipul se prindea pe lateral prin înnodarea şnurului subţire. Actriţa Brigitte Bardot a fost cea care a reuşit să pună în valoare cel mai bine acest model.

În anii ’80,lumea modei s-a orientat către femeile cu siluetă atletică,cu bust mare. A intrat în vogă stilul sportiv,iar cireaşa de pe tort au constituit-o celebrele costume roşii,dintr-o singură piesă,purtate de actriţele din serialul american „Baywatch“.

Începând cu anii ’90,moda pentru plajă s-a împărţit în două tabere:stilul ostentativ şi strălucitor,cu piese din satin,etalând logo-urile companiilor producătoare,şi stilul minimalist,cu croieli şi linii simple.Recente

Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg