Cum alegi costumul de baie

1 47568 original jpg jpeg

Este vremea vacanţelor la mare sau a ieşirilor la piscină. Oferta din magazine este foarte mare, aşa că întrebarea noastră este: care dintre modele ni se potriveşte?

Înainte de a alege culoarea sau imprimeul,alege materialul.Acesta trebuie să reziste la apa sărată a mării,la clorura din piscine şi la razele soarelui. Trebuie să nu absoarbă multă apă şi să se usuce rapid. Deşi bumbacul este foarte potrivit pentru hainele de vară,la costumele de baie este chiar contraindicat. Bumbacul are tendinţa să se „strângă” atunci când este ud,devenind inestetic.

Poliester sau elastan?

Ambele sunt fibre sintetice,dar poliesterul nu este suficient de rezistent şi are ţesătura rară. Poliamida şi elastanul sunt elastice,uşoare,se usucă foarte repede şi se mulează frumos pe corp.

Negru sau colorat?

Truc:piesele în culori vii pun în evidenţă,culorile închise estompează. Deci dacă vrei să-ţi pui în valoare bustul,alege un sutien în culori vii,cu imprimeuri. Dacă ai şolduri prea late,sau sâni prea mici,alege un slip sau un sutien

negru sau în culori închise. Anul acesta se poartă combinaţiile de culori,costumul nu trebuie să fie în aceeaşi culoare. Deci poţi folosi slipul de la un costum de baie şi sutienul de la altul,cu condiţia ca acestea să se asorteze.

Întreg sau din două piese?

Costumele de baie întregi sunt foarte sexy şi lasă să se vadă doar cât doreşti. Unele modele sunt mai decupate în spate şi acoperă abdomenul,altele dezgolesc talia dar acoperă zona ombilicului. Dacă ai picioare scurte,alege un costum întreg,decupat adânc pe coapse,care se leagă după gât. Evită slipul gen şort sau pe cel gen fustiţă. Dacă talia ta nu este de viespe şi sânii sunt mici,alege un costum din două piese cu slipul într-oculoare mai închisă,prins în laterale cu inele metalice sau funde şi sutien cu imprimeu,fără bretele.