De Ziua Mondială a Curăţeniei, Nestlé şi partenerii săi au colectat 40 tone de deşeuri din Parcul Naţional Cozia
Nestlé Romania a desfăşurat acţiuni de ecologizare de-a lungul raului Olt, pe mai multe trasee turistice din Parcul Naţional Cozia. Cu implicarea a peste 300 de voluntari, s-au colectat 40 de tone de deşeuri care au fost trimise către reciclare sau valorificare.
Acţiunea de ecologizare s-a concentrat pe curăţarea deşeurilor de pe nouă trasee turistice de-a lungul râului Olt, din zonele Sălătrucel, Călimăneşti-Căciulata, Castrul Roman Arutela, Valea Băiaşului, cascada Lotrişor, Mănăstirea Turnu, defileul Oltului pe segmentul Călineşti-Proieni-Racoviţa, Valea Păuşa şi Turnu-Valea Oltului.
Scopul acţiunii a fost de a încuraja voluntarii să se implice constant în acţiuni de colectare a deşeurilor şi de a-i inspira şi pe ceilalţi să le urmeze exemplul, pentru a lăsa în urmă un mediu liber şi curat pentru toţi turiştii care vor vizita parcul.
Printre voluntarii care s-au alăturat iniţiativei se numără şi Şerban Copoţ, recunoscut pentru toate acţiunile sale de protejare a naturii şi fondator Liga Exploratorilor, un proiect prin care învaţă copiii importanţa protejării mediului înconjurător.
„Respectul faţă de viitor şi un mediu liber şi curat pentru copiii noştri reprezintă baza de la care dezvoltăm fiecare acţiune Nestlé. Responsabilitatea faţă de mediu se manifestă în cele mai variate moduri – o proiectare sustenabilă a ambalajelor, campanii de educare, infrastructura adecvată pentru colectare selectivă şi reciclare. Un viitor sustenabil este un angajament pe care ni-l luăm fiecare dintre noi, cu fiecare decizie, zi de zi,” a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.
Pentru atingerea obiectivului asumat de Nestlé la nivel global de a folosi în proporţie de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile, compania a inaugurat recent un centru de cercetare dedicat descoperirii şi dezvoltării unor soluţii de ambalare funcţionale, sigure şi ecologice.
Proiectul Nestlé, desfăşurat cu sprijinul administraţiei Parcului Naţional Cozia şi ManagerdeMediu.ro, a mobilizat voluntari de toate vârstele, elevi ai şcolilor din zonă - Şcolile Generale din Sălătrucel, Călimăneşti şi Racoviţa, dar şi parteneri privaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale – RomSilva Regia Naţională a Pădurilor, Apele Române – Administraţia Bazinală de Apă Olt, Ocolul Silvic Călimăneşti, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi Salvamont.
“Ne-am implicat în acest proiect pentru a promova un turism responsabil şi ecologic prin recomandarea expresă de a proteja cadrul natural pe care Parcul Naţional Cozia ni-l oferă. Le recomandăm turiştilor ca în perioadele de vacanţă să adopte un comportament responsabil cu privire la colectarea şi gestionarea deşeurilor către punctele special amenajate puse la dispoziţie de către Administraţia Parcului Naţional Cozia,” a declarat Vali Dragomir, Director General al ManagerdeMediu.ro
Acţiunea desfăşurată are scopul de a creşte gradul de conştientizare a dimensiunii crizei globale de deşeuri gestionate greşit, care ameninţă mediul înconjurător.