Ediția a noua Karpatia Horse Show 2024: Concurs Internațional Complet de 4* cu show-uri, demonstrații și muzică live!

Între 27 și 29 septembrie, pe vastul Domeniu Cantacuzino din Florești, Prahova, va avea loc cea de-a noua ediție Karpatia Horse Show. Evenimentul va pune în centrul atenției Concursul Complet Internațional de 4*, o disciplină ecvestră remarcabilă, similară celei de la Jocurile Olimpice din Paris. Acest concurs include trei probe esențiale: dresaj, cross-country (sărituri peste obstacole naturale) și sărituri obstacole.

Afis KHS 2024 jpg

Timp de trei zile, publicul se va bucura de un adevărat spectacol ecvestru. Pe cele două arene, evenimentul va găzdui trei competiții ecvestre, peste cinci show-uri speciale și demonstrații captivante. În plus, vineri și sâmbătă, programul va fi prelungit până seara, cu două concerte pe Scena Palatului Micul Trianon. Printre artiștii ce vor performa se numără Leoaia și Sarmalele Reci (vineri, 27 septembrie), iar sâmbătă (28 septembrie) vor urca pe scenă Jazzy Jo și Mihail.

Domeniul Cantacuzino, care se întinde pe 150 de hectare de natură diversificată, va oferi plimbări și peste 20 de activități dedicate atât adulților, cât și copiilor. În premieră, copiii vor avea acces la un centru dedicat activităților, iar părinții vor beneficia de spații speciale de relaxare și terase. Biletele pentru copii oferă acces nelimitat la activitățile din cadrul acestui centru.

De asemenea, evenimentul va include trei zone gastronomice și o zonă de camping cu facilități moderne, pentru cei care doresc să petreacă întreaga perioadă pe domeniu.

Karpatia Horse Show este un eveniment unic în România și o invitație deschisă pentru o evadare în natură, alături de familie, prieteni sau colegi. Domeniul Cantacuzino se află la doar o oră distanță de București și de orașe din Prahova, Dâmbovița și Brașov.

„Am fost impresionat să văd la Jocurile Olimpice de la Paris echipe cal-călăreț care au participat anterior la evenimentele noastre. Ne așteptăm să revedem câțiva dintre ei la ediția din acest an a Concursului Complet de 4*. Estimăm participarea sportivilor din Austria, Bulgaria, Finlanda și Marea Britanie. Aceasta este prima ediție în care reușim să organizăm un Concurs Complet Internațional de 4* într-un an non-preolimpic”, a declarat Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.

Citește și: Karpatia Horse Show 2023: cea de-a opta ediție, calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Paris!

Irina Bossy Ghica, proprietara Domeniului Cantacuzino, a adăugat: „Evenimentul a crescut constant, iar anul trecut am avut peste 15.000 de vizitatori. A devenit un punct de atracție pentru bucureșteni, brașoveni și ploieșteni, dar și pentru mulți străini.”

Cele trei zile de concursuri, demonstrații și concerte live vor aduce în prim-plan cele trei probe ale Concursului Complet, completate de show-uri ecvestre și demonstrații, oferind o experiență diversificată în fiecare zi.

Vineri, 27 septembrie, proba de dresaj va deschide evenimentul, iar spectatorii vor putea urmări armonia dintre cal și călăreț. În această zi va fi prezent Spencer Sturmey, comentator sportiv renumit și fost călăreț de 5*, care va susține și un stagiu de pregătire pentru sportivi.

Sâmbăta, 28 septembrie, este dedicată adrenalinei, cu proba de cross-country și maraton de atelaje. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească acest spectacol din zone de belvedere special amenajate.

Duminica, 29 septembrie, ziua de închidere, va fi marcată de premierea sportivilor și demonstrații spectaculoase, inclusiv o demonstrație de sărituri peste obstacole fixe realizată de Cătălina Sfetea, multipla campioană națională.

Programul complet și biletele sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, iar o parte din fondurile obținute vor fi direcționate către restaurarea Domeniului Cantacuzino și a Palatului Micul Trianon.

Editor: Raluca Toma



Recente

Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg