Istoria şi evoluţia rochiei de mireasă

1 70953 original jpg jpeg

Fiecare femeie visează la ziua în care va purta rochia de mireasă. Şi, pentru că este unul dintre cele mai importante evenimente, alegerea rochiei poate fi o adevărată provocare, deoarece culoarea şi stilul depind de religia şi cultura celor care au decis să se căsătorească.

Nunţile efectuate în timpul şi imediat după Evul Mediu au fost de multe ori mai mult decât o uniune între doi oameni. Ele erau o uniune între două familii,două întreprinderi sau chiar două ţări. Multe nunţi au fost mai mult o chestiune de politică decât dragoste,în special în rândul nobilimii şi claselor sociale superioare.

Prin urmare,miresele se îmbrăcau într-un mod care pune familiile lor în lumina cea mai favorabilă,pentru că nu reprezentau doar pe ele înşişi în timpul ceremoniei. În plus,miresele din familiile bogate adesea purtau rochii colorate şi din materiale scumpe. De-a lungul secolelor,miresele au continuat să se îmbrace într-un mod care dă bine statutului lor social-întotdeauna la înălţime cu moda,cu cel mai bogat şi mai îndrăzneţ material pe care l-ar fi putut cumpăra.Astăzi,există rochii de mireasă disponibile în toate gamele de preţ,iar tradiţiile occidentale au slăbit pentru a include un curcubeu de culori şi varietate de lungimi,care acum sunt considerate acceptabile. Femeile pot cumpăra rochii gata confecţionate,să poarte o bijuterie de familie,sau pot alege să aibă o croitoreasă care să creeze rochia pe care şi-o doresc şi la care au visat de mici.

3708fd9a77bdb22094c7ccc20c70a1e2 jpg jpeg

Cu o prezenţă de aproximativ 2000 de ani,rochia de mireasă a fost purtată prima dată de femeile din Egiptul antic,care purtau mai multe rânduri de drapaje din materiale simple. Cele mai multe mirese alegeau rochia albă pentru a simboliza puritatea sufletului.

De ce este rochia de mireasă albă:

Albul era culoarea de sărbătoare în Grecia,de aceea miresele au ales ca rochia să aibă această culoare la nuntă,fiind considerată simbol al bucuriei. La nunţile romane,femeile care se căsătoreau purtau rochii simple,albe,din materiale subţiri şi moi. În plus,prin îmbrăcarea rochiei albe aduceau tribut lui Hymen,zeul fertilităţii şi căsătoriei,despre care se credea că iubea culoarea alb.

563ae1d05cb34125f31e22511ee68020 jpg jpeg

Un moment special pentru miresele din acele timpuri atât romane cât şi elene îl reprezenta acoperirea feţei cu voaluri colorate. Acest lucru era semnul prin care arătau supunere şi devotament faţă de viitorul soţ.

Prima rochie de mireasă

Prima rochie de mireasă a purtat-o Anna de Bretania:Un document oficial apărut în secolele XV-XVI a amintit despre rochia de mireasă albă purtată de Anna de Bretania,ducesa Anne,când s-a căsătorit cu regele Louis al XII-lea al Franţei.

În plus,prima fiică a regelui Henry al VII-lea,Margaret Tudor s-a căsătorit în 1503 cu Iacob al IV-lea al Scoţiei,îmbrăcată într-o rochie de damasc alb tivită cu roşu-stacojiu,care era culoarea tradiţională a familiilor regale.

Prima rochie argintie a fost purtată în 1612

Rochia de mireasă argintie:În anul 1612,fiica lui James I,prinţesa Elisabeta a îmbrăcat la nunta sa o rochie argintie,brodată cu perle,fire de argint şi pietre preţioase. Începând cu secolul al XVIII-lea şi până la jumătatea secolului al XIX-lea,miresele purtau rochii mai bogate şi complicate,din materiale scumpe,iar combinaţia preferată între culori era argintiu şi roşu.

Stilul victorian,model de rochie pentru generaţiile viitoare

În 1840,împărăteasa Indiilor,Victoria I a Regatului Unit a purtat la nunta sa o rochie din satin,albă,împodobită cu flori de portocal şi dantelă delicată. A fost rochia care a devenit un model pentru generaţiile viitoare. În anii următori,majoritatea rochiilor de mireasă erau inspirate din stilul victorian:albă,cu mâneci lungi şi cu un voal lung care porneşte din cap şi până în picioare,şi cu gulerul înalt care îmbrăca gâtul.

Cunoscută ca rochia tradiţională,are corsetul foarte bine definit şi se poartă de obicei foarte strâns. Fiind voluminoasă în partea de jos,are fusta foarte largă,cu jupoane,mult voal,taftă şi crinolină dedesubt. În plus,este rochia de mireasă sublimă prin eleganţă şi rafinament.

:Este modelul de rochie pe care multe femei ar fi tentate s-o îmbrace în ziua cea mare. În plus,este rochia care-ţi taie răsuflarea,cu aplicaţii de dantelă şi volane jucăuşe,ce urmează linia corpului în partea superioară până la genunchi,după care devine evazată.

:Este rochia de mireasă clasică,elegantă şi foarte populară. În plus,este impunătoare şi are un aspect regal,mai ales cea care se termină cu o trenă lungă.

Este modelul de rochie regală,aşa cum îi spune şi numele,cu talie înaltă şi asemănătoarea cu cea baby doll,la care fusta este fluidă şi cade drept. Nu este foarte largă,dar lejeră.

Acest model de rochie urmează în partea de sus linia corpului,iar în partea de jos,fusta are forma literei A,şi pe măsură ce coboară se amplifică devenind largă din zona şoldurilor. În plus,este simplă şi elegantă,care se potriveşte aproape oricărui tip de siluetă,mai ales persoanelor minione.



Recente

caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg