Manichiură estivală în 7 paşi

1 63456 original jpg jpeg

Dacă n-ai timp şi nici bani să mergi la un salon de înfrumuseţare, îţi poţi face şi singură manichiura. Şi nu oricum, ci cu un model frumos, care să te ducă cu gândul la vacanţă.

Pas 1

Pune câteva picături de diluant pe o dischetă demachiantă,împătureşte-o şi apoi şterge bine unghiile,chiar dacă acestea nu au fost date cu ojă. În acest fel îndepărtezi orice urmă de grăsime sau de alte substanţe şi noul lac va prinde mult mai bine. Este bine să ştergi într-o singură direcţie,fie de la stânga la dreapta,fie de sus în jos,astfel încât să nu agresezi unghia.

ba392dd6318bc19fe3151c17d1685cb7 jpg jpeg

Pas 2

Spală bine mâinile şi apoi aplică la baza unghiei o apă emolientă. Acest produs înmoaie şi pregăteşte cuticulele pentru a fi înlăturate. Se lasă cel mult trei minute să acţioneze.

57a134bc280b5b52704243c17c7765a3 jpg jpeg

Pas 3

Nu tăia cuticulele, împinge-le spre baza unghiei cu ajutorul unui beţişor de bambus sau cu unul metalic special conceput pentru asta. De asemenea,evită să apeşi foarte tare,ca să nu răneşti unghia.

afba117e8ade0256e0d0ed72a24953f3 jpg jpeg

Pas 4

Pileşte unghiile într-o singură direcţie,în funcţie de ce formă îţi doreşti. Dacă unghia este foarte subţire şi se exfoliază cu uşurinţă,ai nevoie de o pilă fină,cu o granulaţie cât mai mare. De asemenea,pentru un plus de luciu şi ca să uniformizezi unghia,foloseşte un produs care mătuieşte suprafaţa acesteia (buffer),fără a-i dăuna.

Pont  

Vrei să-ţi mai scurtezi unghiile? Unghiile casante nu se taie când sunt uscate,aşa că lasă-le la înmuiat într-un bol cu apă călduţă şi apoi foloseşte o unghieră sau o forfecuţă,în funcţie de preferinţe.  

2706123b532d93cdfa88531567191813 jpg jpeg

Pas 5

Întrucât oja aplicată direct pe unghii le poate usca,cauzând ruperea,exfolierea şi îngălbenirea lor,este bine să foloseşti un lac protector,care se numeşte base coat sau strat de bază. Aşteaptă câteva minute,cât să se usuce,şi ai grijă ca produsul să nu atingă cuticulele.

79f03413c595e666674dab9a78ab2083 jpg jpeg

Pas 6

Aplică ojă albastră (culoarea poate să difere în funcţie de preferinţe) pe unghia degetului mare,a inelarului şi a celui mic. Este bine să foloseşti două straturi de lac de unghii,ca produsul să se fixeze mai bine.

d9bf83c821326f5dc1560fd166adee87 jpg jpeg

Pas 7

Pe jumătate din unghia arătătorului şi a degetului mijlociu aplică ojă albă (sau orice altă nuanţă îţi place),iar la vârf ojă albastră ca pe restul unghiilor şi,cu ajutorul unui ac sau a unui beţişor ascuţit,combină cele două culori în diverse modele:floricele,linii drepte sau curbe,buline etc. La final,foloseşte un lac de protecţie,toap coat,care prelungeşte rezistenţa ojei şi oferă strălucire. 

b007ef3b2631aff69c72cfac9906807a jpg jpeg

Idei Click! pentru femei

Dacă ai cuticule uscate,aplică în fiecare zi câte o picătură de  ulei de cuticule şi masează uşor zona.

După ce ai terminat de făcut manichiura,lasă unghiile la uscat cel puţin 15 minute. Poţi să foloseşti şi un lac de uscare rapidă din comerţ.

Este indicat să nu aplici mai mult de trei straturi de ojă,pentru că rişti ca soluţia de pe unghii să se usuce mult mai greu şi să se ciobească rapid.

Sfatul specialistului:Lăcrămioara Enache,Nail Artist Melkior

Unghiile pătrate au început să-şi piardă din popularitate şi tot mai multe femei optează pentru o formă ovală. Se poartă unghiile lungi,cât mai ascuţite,dar şi cele foarte scurte,pilite rotund. Manichiura se poate asorta cu ţinuta şi bijuteriile sau poate să contrasteze – totul depinde de efectul dorit. Manichiura franţuzească,simplă sau în diverse combinaţii,cu desene sau diverse accesorii aplicate,este în continuare foarte apreciată. În acest sezon,cele mai căutate sunt culorile neon. De asemenea,oja semipermanentă este foarte utilă în concediu,întrucât ţine timp îndelungat,aproximativ două săptămâni,şi se poate aplica acasă,la fel ca cea clasică.     



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg