Michael Kors a cumpărat casa de modă Versace. Suma este colosală

1 83413 original jpg jpeg

Grupul de modă american Michael Kors a cumpărat oficial, marţi, casa italiană Versace pentru 1,83 de miliarde de euro, confirmând informaţiile din presă care circulau încă de luni.

"Achiziţionarea casei Versace este un pas important pentru grupul nostru. Cu resursele noastre, credem că Versace se va dezvolta pentru a depăşi o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari", a estimat John Idol, directorul grupului Michael Kors, citat într-un comunicat.

"Este un moment foarte motivant pentru Versace. Sunt mândră că marca rămâne puternică atât în modă, cât şi în cultura modernă", a declarat la rândul ei Donatella Versace, directorul artistic şi vicepreşedintele grupului omonim.

Fondată în 1978 de către stilistul Giani Versace şi fratele său Santo, casa Versace este un simbol al modei italiene, cu colecţii luxoase şi sexy. După asasinarea lui Gianni Versace în 1997, marca a cunoscut ani dificili, înainte de a-şi regăsi strălucirea graţie unei importante reorganizări şi iniţiativelor Donatellei, sora lui Gianni şi a lui Santo.  

image

Versace este deţinută în procent de 20% de fondul american de investiţii Blackrock, restul aparţinând familiei. Vânzările grupului s-au redresat între 2009 şi 2016, urcând de la 268 de milioane de euro la 668,7 milioane de euro în 2016 înainte de a stagna anul trecut.  

Michael Kors este o marcă reputată în Statele Unite şi are mulţi admiratori printre celebrităţi precum Michelle Obama, Catherine Zeta-Jones sau Nicole Kidman. Grupul a fost fondat în 1981 de Michael Kors care încă este directorul creativ, la vârsta de 59 de ani.  

image

Dacă marca americană ocupă nişa "şic" a produselor vârf-de-gamă, tarifele sale nu sunt încă comparabile cu cele ale casei Versace. O poşetă Michael Kors se vinde, de exemplu, cu preţuri cuprinse între 200 şi 600 de dolari. Recente

Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg