SofMedica deschide în Bucureşti primul centru ISLE din România

1 20190924 113010 jpg jpeg

Grupul SofMedica deschide în Bucureşti un centru de pregătire şi specializare a noilor generaţii de profesionişti din domeniul medical. Centrul ISLE Bucureşti este cel de-al doilea pe care îl deţine în Europa, după cel inaugurat anul trecut în Atena. Investiţia în cele două centre din Europa depăşeşte 3 milioane de euro. Medicii se pot pregăti pentru utilizarea tehnologiilor performante în domeniul medical precum: intervenţii chirurgicale minim invazive robotice şi laparoscopice, diagnostic şi tratament în domeniul gastroenterologiei, diagnostic şi monitorizarea pacientului din terapia intensivă.

Centrul ISLE Bucureşti are o suprafaţă de 125 metri pătraţi şi este dotat cu tehnologii cu ajutorul cărora medicii se pot pregăti pentru intervenţii de chirurgie robotică minim invazive, intervenţii pentru diagnosticarea şi examinarea afecţiunilor gastro-intestinale şi pot urma programe aprofundate de monitorizare hemodinamică şi simulări pentru monitorizarea nocicepţiei. În plus, aceştia pot observa de la distanţă cazuri complexe realizate de chirurgi din întreaga lume şi pot interacţiona cu aceştia prin intermediul unor platforme de e-learning pusă la dispoziţie în cadrul centrului. Cursurile de pregătire şi specializare a medicilor în cadrul Centrului ISLE Bucureşti sunt susţinute de echipe de experţi în tehnologia robotică din ţară şi din străinătate.

harris palaondas managing director sofmedica jpg jpeg

„Prin acest centru, SofMedica duce mai departe investiţia în sistemul medical românesc, pe care o derulează de 25 de ani. Credem în România din prezent şi din viitor, o ţară care de multe ori a stabilit perspectivele în ceea ce priveşte evoluţia tehnologică. Din acest motiv, am deschis la Bucureşti al doilea centru de pregătire în domeniul sănătăţii din Europa, după succesul pe care l-am înregistrat în Atena. Dorim să oferim medicilor români posibilitatea de a învăţa şi de a utiliza tehnologii avansate, lucru ce asigură ulterior acces la soluţii de tratament inovatoare pentru pacienţi”, spune Harris Palaondas, Managing Director SofMedica.

Până în prezent, peste 900 de sisteme robotice da Vinci sunt prezente în unităţi medicale din Europa şi peste 5.200 în întreaga lume. În România, chirurgia robotică da Vinci este disponibilă pentru pacienţi în Bucureşti, la Spitalul Militar Central, la Ponderas Academic Hospital şi Spitalul Monza, în Braşov la Spitalul Sf. Constantin, în Oradea la Spitalul Pelican şi în Timişoara la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Turcanu.

    

sistemul chirurgical da vinci 1 jpg jpeg

Chirurgia robotică, cea mai avansată formă de chirurgie minim invazivă

Prin intermediul chirurgiei robotice, medicii chirurgi sunt asistaţi de un echipament robotic în timpul procedurilor chirurgicale. Sistemul Chirurgical da Vinci este singura tehnologie care conferă chirurgului precizia, dexteritatea şi controlul folosind instrumente miniaturizate care sunt introduse prin incizii mici de 1-2 cm. Astfel, recuperarea este mult mai rapidă faţă de metodele tradiţionale. În cazul chirurgiei robotice, aceste instrumente miniaturizate sunt montate pe 3 braţe robotice separate, care permit chirurgului o gamă largă de mişcări şi precizie crescută. Pe un al patrulea braţ este montată o cameră 3D care permite mărirea imaginii la definiţie înaltă şi care ghidează chirurgul pe durata procedurii. Braţele robotului au un grad ridicat de dexteritate, permiţând chirurgilor să opereze în spaţii foarte înguste din corp, care altfel ar fi accesibile numai prin intervenţii chirurgicale deschise, cu incizie mare.

Sistemul de chirurgie a fost folosit cu succes în peste cinci millioane de intervenţii minim invazive în întreaga lume, pentru o gamă largă de afecţiuni: afecţiuni coronariene, renale, cancer de colon, de prostată, de vezică urinară, cancere ginecologice, endometrioză.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg