Superstiții ciudate legate de nuntă. Cununia făcută sâmbăta chiar atrage ghinion?

Nunta este un eveniment legat de multe credințe străvechi, unele dintre ele respectate și astăzi. Îți prezentăm o parte dintre cele mai ciudate superstiții din cea mai fericită zi a unui cuplu! 

image

Ziua nunții este foarte importantă pentru cuplurile care se iubesc, prin urmare, este asociată și cu diverse superstiții și credințe, care au ca scop să le aducă mirilor noroc și fericire în căsnicie. De aruncatul buchetului și cu purtarea rochii albe de mireasă știai, dar de cele de mai jos ai auzit? 

Voalul alungă spiritele rele 

Tradițional, voalul simbolizează puritatea miresei, fiind un semn al inocenței și al virginității. În tradiția antică greacă, în schimb, se credea că purtarea voalului de mireasă ajungă spiritele rele care au intenția să încarce mireasa cu energie negativă în cea mai frumoasă zi din viața ei. 

Ziua de sâmbătă aduce ghinion

Sâmbăta este ziua din săptămână când cele mai multe cupluri aleg să se căsătorească, dar, în trecut, poporul englez nu era de acord cu acest obicei. Englezii considerau că tinerii care se vor căsători în această zi vor avea parte de ghinion toată viața. În schimb, ei credeau că miercurea este cea mai potrivită zi pentru căsătorie. 

Citește și acest articol: Obiceiuri pe care tinerii le consideră demodate. Tu îți inviți rudele îndepărtate la nuntă? 

Mireasa care plânge în ziua nunții va avea noroc 

Cele mai multe mirese se abțin să plângă în ziua nunții lor, fie de teamă că își vor strica machiajul, fie să nu le arate celor din jur că sunt vulnerabile în momentele emoționante. Totuși, cele care se încred în tradițiile din China nu ar trebui să se abțină, deoarece chinezii cred că miresele care plâng în ziua nunții vor fi ferite de ghinion și nu vor avea motive să plângă pe tot parcursul căsniciei lor! 

Numele nou al miresei trebuie să înceapă cu o literă diferită 

Știai că există oameni care cred că numele nou al miresei, pe care îl preia de la mire, trebuie să înceapă cu o literă diferită față de cel pe care l-a avut până în momentul cununiei? Există o superstiție care spune că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, mireasa va avea atrage ghinionul în căsnicie.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, infertilitatea  sursa   Shutterstock jpg
Blanket Jackson  foto   Shutterstock jpg
Joan Rivers  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (1) jpg
joan collins jpeg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 1788542351 jpg
Andreea Diaconu Alexa 1 jpg
diana carp 1 png
Jennifer Lopez, P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2477639965 jpg
2nd life jpg
Halle Berry  foto   Shutterstock jpg
Cardi B  Instagram jpg
Untitled design (9) jpg