Tocurile: înălţime versus sănătate

1 74650 original jpg jpeg

Tocurile înalte reprezintă o combinaţie inedită de iubire şi ură când vine vorba de picioarele noastre. Sunt plăcute ochiului şi ne fac să ne simţim mai elegante, mai frumoase. Pe de altă parte, preţul plătit pentru această senzaţie este unul destul de scump: deformarea piciorului, dureri de spate, monturi etc.

E adevărat că,mai ales dacă eşti mică de înălţime sau mai plinuţă,tocurile par o binecuvântare. Te fac să pari mai înaltă,conturează forma piciorului şi o pereche de pantofi stiletto frumoşi sunt un panaceu pentru sufletul oricărei femei. Şi totuşi,când mergi la cumpărături şi vrei să-ţi cumperi o astfel de pereche de pantofi,adu-ţi aminte de ultima ta experienţă cocoţată pe astfel de tocuri înalte. Degetele de la picioare amorţite,un mont sau chiar două,articulaţii inflamate,dureri de gambe şi de spate,ca să nu mai spunem de cele musculare. Prin urmare,ce alegi între frumuseţe şi confort? Greu de luat o decizie,aşa-i?

De ce sunt dăunătoare şi care e înălţimea ideală

Conform specialiştilor,purtarea tocurilor poate să aibă mai puţine urmări neplăcute pentru sănătate în anumite condiţii. Bineînţeles că va trebui să faci câteva concesii,dar parcă acestea sunt totuşi mai uşor de acceptat decât o sănătate şubrezită.

În primul rând,ar trebui să optezi pentru încălţăminte cu toc mai mic de cinci centimentri,înălţimea ideală fiind cam de unu-trei centimetri. Tocurile care depăşesc această înălţime deformează mersul,paşii sunt mai scurţi şi nu poţi să te deplasezi la fel de repede,iar greutatea se resimte la baza piciorului,ceea ce fixează centrul de greutate şi pune presiune pe genunchi şi partea de jos a spatelui.

La ce să fii atentă

Pe de altă parte,nici încălţămintea cu talpă plată,cum ar fi sandalele joase şi balerinii,nu este indicată,deoarece nu are o formă adaptată piciorului şi poate cauza durere,oboseală şi ciocuri în călcâi. Prin urmare,evită extremele şi asta înseamnă să nu porţi pantofi sau sandale prea înalte,dar nici talpă plată,ci încălţăminte care să aibă tocul între unu-trei centimetri.

Info

Dacă nu poţi să renunţi la pantofii cu toc înalt,încearcă măcar să reduci timpul în care îi porţi. De exemplu,la un eveniment sau o petrecere,îi poţi schimba cât stai la masă şi te odihneşti,pentru intervale scurte,cu pantofi mai comozi.      Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg