Unde mergem în vacanță în 2023? Topul celor mai bune destinații

S-au decernat Premiile „Alegerile Turiștilor”, iar Tripadvisor a desemnat cea mai populară destinație a noului an. Orașul respectiv a câștigat acest premiu al doilea an consecutiv!

image

Câștigătorii din 2023 au fost desemnați în funcție de câteva criterii bine stabilite – având la bază calitatea și cantitatea comentariilor turiștilor, dar și punctele câștigate de la aceștia după ce au vizitat locurile respective. Turiștii au notat destinațiile în funcție de cazarea de care au beneficiat acolo, de restaurantele la care au mâncat și de felul de distracție de care au avut parte.

Notele vizitatorilor și comentariile lor au fost strânse din noiembrie 2021 până în octombrie 2022 și au fost făcute publice pe 17 ianuarie 2023, de Daily Mail.

Cine e câștigătorul? Orașul de Aur

Pe primul loc în topul global al celor mai tari orașe de vizitat în 2023 se află Dubai, „preferatul celebrităților și al influencerilor, acest «Oraș de Aur» care continuă să atragă turiști din întreaga lume pentru a se bucura de lux”, susține Tripadvisor. Este al doilea an consecutiv când Dubai primește punctaj maxim!

image

În același timp, un oraș cosmopolit din Europa se află la același punctaj cu Dubaiul – Londra! Capitala Marii Britanii se află pe primul loc în Europa, însă a obținut doar locul al treilea la nivel global, după Bali, din Indonesia. Celelalte orașe demne de-a fi vizitate sunt Roma (care este locul patru la nivel mondial) și Parisul, evident, care este al cincilea în clasament.

Orașul american cel mai lăudat de vizitatori este New York, însă nu ocupă decât un loc codaș la nivel global, e pe locul al 23-lea în preferințele turiștilor.

Celelalte destinații din TOP 10 care merită bifate, conform punctajului acordat timp de un an de turiști, sunt Cancun, din Mexic (pe locul 6), insula grecească Creta (care e pe locul al șaptelea), Marrakech, din Moroc (pe locul al optulea), Republica Dominicană (locul 9) și, ultimul, Istanbul, al zecelea.

image

În Europa, Barcelona merită vizitată (e pe locul al șaselea), Madridul (locul 7), Florența (locul al optulea), Lisabona (locul 9) și, surprinzător sau nu, Edinburgh, care e pe ultimul loc în TOP 10 european.

Dacă aruncăm un ochi la alte categorii ale Tripadvisor, o destinație care este acum la modă și care a crescut ca interes în ultimul an este Cuba. „Medalia” de argint este acordată orașului vietnamez Hoi An, care se bucură și el de o popularitate crescândă, iar pe ultimul de pe podium este nimeni altul decât Mauritius.

De inters pentru turiști sunt și Siem Reap, din Cambodgia, Chiang Mai, din Thailanda, Marele Cayman, Fes din Maroc, Baku din Azerbaijan, Kathmandu din Nepal și Cracovia din Polonia.

image

Așadar, s-au stabilit cele mai frumoase destinații din 2023 în urma comentariilor lăsate pe Tripadviser de turiștii care le-au vizitat. Tu ce alegi din toate aceste locuri pentru următorul tău concediu?

Foto - ShutterstockRecente

Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg