Unde mergem în vacanță în 2023? Topul celor mai bune destinații

S-au decernat Premiile „Alegerile Turiștilor”, iar Tripadvisor a desemnat cea mai populară destinație a noului an. Orașul respectiv a câștigat acest premiu al doilea an consecutiv!

image

Câștigătorii din 2023 au fost desemnați în funcție de câteva criterii bine stabilite – având la bază calitatea și cantitatea comentariilor turiștilor, dar și punctele câștigate de la aceștia după ce au vizitat locurile respective. Turiștii au notat destinațiile în funcție de cazarea de care au beneficiat acolo, de restaurantele la care au mâncat și de felul de distracție de care au avut parte.

Notele vizitatorilor și comentariile lor au fost strânse din noiembrie 2021 până în octombrie 2022 și au fost făcute publice pe 17 ianuarie 2023, de Daily Mail.

Cine e câștigătorul? Orașul de Aur

Pe primul loc în topul global al celor mai tari orașe de vizitat în 2023 se află Dubai, „preferatul celebrităților și al influencerilor, acest «Oraș de Aur» care continuă să atragă turiști din întreaga lume pentru a se bucura de lux”, susține Tripadvisor. Este al doilea an consecutiv când Dubai primește punctaj maxim!

image

În același timp, un oraș cosmopolit din Europa se află la același punctaj cu Dubaiul – Londra! Capitala Marii Britanii se află pe primul loc în Europa, însă a obținut doar locul al treilea la nivel global, după Bali, din Indonesia. Celelalte orașe demne de-a fi vizitate sunt Roma (care este locul patru la nivel mondial) și Parisul, evident, care este al cincilea în clasament.

Orașul american cel mai lăudat de vizitatori este New York, însă nu ocupă decât un loc codaș la nivel global, e pe locul al 23-lea în preferințele turiștilor.

Celelalte destinații din TOP 10 care merită bifate, conform punctajului acordat timp de un an de turiști, sunt Cancun, din Mexic (pe locul 6), insula grecească Creta (care e pe locul al șaptelea), Marrakech, din Moroc (pe locul al optulea), Republica Dominicană (locul 9) și, ultimul, Istanbul, al zecelea.

image

În Europa, Barcelona merită vizitată (e pe locul al șaselea), Madridul (locul 7), Florența (locul al optulea), Lisabona (locul 9) și, surprinzător sau nu, Edinburgh, care e pe ultimul loc în TOP 10 european.

Dacă aruncăm un ochi la alte categorii ale Tripadvisor, o destinație care este acum la modă și care a crescut ca interes în ultimul an este Cuba. „Medalia” de argint este acordată orașului vietnamez Hoi An, care se bucură și el de o popularitate crescândă, iar pe ultimul de pe podium este nimeni altul decât Mauritius.

De inters pentru turiști sunt și Siem Reap, din Cambodgia, Chiang Mai, din Thailanda, Marele Cayman, Fes din Maroc, Baku din Azerbaijan, Kathmandu din Nepal și Cracovia din Polonia.

image

Așadar, s-au stabilit cele mai frumoase destinații din 2023 în urma comentariilor lăsate pe Tripadviser de turiștii care le-au vizitat. Tu ce alegi din toate aceste locuri pentru următorul tău concediu?

Foto - Shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg