Fondul de ten şi cei 4 paşi pentru acoperirea imperfecţiunilor

5 fond de ten 492884125 jpg jpeg

Atunci când aplici greşit fondul de ten, rezultatul este altul decât cel scontat: evidenţiază liniile fine de care nu ştiai că există, dă un aspect lucios şi încărcat tenului şi, per total, chipul tău ajunge să arate ca o mască. Iată de ce este nevoie să te inspiri din secretele specialiştilor în machiaj!

Orice femeie este interesată să aibă o faţă luminoasă, un ten frumos şi un make-up pe măsură. În spatele imaginii perfecte stau numeroase secrete de machiaj, iar ritualul de îngrijire trebuie să fie făcut cu mare atenţie dacă îţi doreşti rezultate pe măsură. Iată ce trebuie să faci ca să te machiezi precum o profesionistă! 

Pasul 1: Hidratare ca la carte

Dacă faţa ta nu este curăţată şi hidratată corespunzător înainte de a aplica fondul de ten, pielea nu va căpăta acel aspect neted şi sănătos. Începe procesul aplicării fondului de ten cu o curăţare delicată a feţei, apoi maseaz-o cu o cremă hidratantă uşoară. Aşteaptă 15 minute pentru ca totul să intre în piele înainte de a aplica machiajul!

Cremă gel hidratantă cu textură uşoară 3 în 1, Avène Hydrance. Preţ: 90 lei

4 avene hydrance crema gel hidratanta cu textura usoara 3 in 1 jpg jpeg
Cremă- gel hidratantă cu textură uşoară 3 în 1

Pasul 2: Găseşte nuanţa potrivită

Unul dintre cele mai simple şi la îndemână trucuri de a-ţi depista nuanţa potrivită de fond de ten este să-l încerci direct pe faţa ta. După ce-l aplici, verifică aspectul feţei la lumina naturală a soarelui, cea mai precisă în acest caz. Dacă arată bine afară, este fondul de ten potrivit. Înainte să cumperi un produs care ţi se pare că ar arăta bine pe chipul tău, încearcă o mostră pe care cele mai multe magazine de produse cosmetice ţi-o pun la dispoziţie, pentru a încerca acasă înainte de a cumpăra.

1 fond de ten jpg jpeg
Fond de ten Healthy Mix Bourjois

Fond de ten Healthy Mix, Bourjois. Preţ: 73 lei

Pasul 3: Aplică-l ca un profesionist!

Modul în care îţi aplici fondul de ten face diferenţa între un fiasco şi un finisaj la nivel de Photoshop. Pentru ultimul rezultat, foloseşte ceea ce recomandă majoritatea specialiştilor: buretele pentru machiaj. De ce? Deoarece perii din peria obişnuită au tendinţa de a lăsa mici dungi şi linii pe faţă, iar degetele nu sunt capabile să amestece sau să distribuie fondul de ten într-un mod care pare natural. Foloseşte, aşadar, un burete pentru machiaj pe care-l umezeşti, mai întâi, în puţină apă, pentru a funcţiona optim. Tamponează cu degetul câteva picături de fond de ten peste punctele principale ale feţei: frunte, obraji şi bărbie. Apoi, cu mişcări delicate, întinde fondul de ten cu buretele spre linia părului şi maxilar, pentru a omogeniza culoarea. Apasă continuu sub bărbie şi maxilar, pentru a impregna perfect fondul de ten către zona gâtului.

2 burete aplicator jpg jpeg
Burete aplicator pentru machiaj, Douglas

Burete aplicator pentru machiaj, Douglas. Preţ: 43 lei

Pasul 4: Nu exagera cu pudra!

Nu este nevoie să-ţi tamponezi toată faţa cu pudră pentru ca fondul de ten să se fixeze mai bine şi să nu-ţi lucească pielea. Cu o perie mare şi pufoasă, aplică uşor pudra doar peste părţile care tind să devină mai strălucitoare şi uleioase, cum ar fi faimoasa zonă T.

3 avon color pudra finisare magix hd 613x613 jpg jpeg
Pudră pentru finisare machiaj, Avon

Pudră pentru finisare machiaj, Avon. Preţ: 45 lei

Text: Florentina Iana

Foto: ShutterstockRecente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg