Zodiile și dezvoltarea personală - la ce să lucrezi în funcție de steaua sub care te-ai născut

Astrologia este un domeniu fascinant, care, pe cât este de misterios, pe atât de interesant este considerat de persoanele de pe întregul mapamond.

image

Mit sau realitate, întâmplarea face ca, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, trăsăturile specifice fiecărei zodii să se încadreze perfect în personalitatea celor care își au semnul soarelui în respectiva zodie. Fie că te simți un rac autentic sau un adevărat un capricorn, fii convinsă că ai atât puncte forte, cât și unele ceva mai slabe. 

Descoperă, în cele ce urmează, cu ce trăsături ale personalității să lucrezi în funcție de zodie, pentru a fi mai echilibrată și într-o mai bună armonie cu cei din jur:

 • Berbec: controlează-ți impulsurile

Berbecii sunt impulsivi, adesea vulcanici și cu greu reușesc să se stăpânească, chiar și atunci când cel mai bun răspuns ar fi tăcerea. Dacă ești berbec și știi că ai obiceiul de a te înflăcăra și de a te lăsa pradă impulsurilor, încearcă să practici exerciții de respirație și să te temperezi în momentele tensionate.

 • Taur: renunță la încăpățânarea inutilă

Dacă ești taur știi, cu siguranță, cât de greu îți este să admiți că ai greșit și să te întorci din drumul pe care l-ai început, sigur pe tine și plin de entuziasm. Încăpățânarea este, însă, o trăsătură toxică de personalitate din lumea interioară a taurilor și trebuie să înveți că greșelile sunt umane și că este mai eficient și ușor să schimbi direcția și să te îndrepți pe drumul cel bun, în loc să persiști în greșelile pe care nu vrei să le admiți.

 • Gemeni: fățărnicia involuntară

Dualitatea gemenilor este celebră și discutată pe orice site de astrologie ai intra. Din păcate, de multe ori gemenii confundă versatilitatea cu fățărnicia și ajung să existe ca ființe pur adaptative, lipsite de un set de principii personale solide. Este extrem de important să știi să spui lucrurilor pe nume și să înțelegi că nu este necesar să te schimbi radical în funcție de persoanele cu care interacționezi, pentru a nu ajunge să te simți dezorientată și lipsită de conținut.

 • Rac: trece prin filtrul gândirii, nu prin cel emoțional

Racul este una dintre cele mai sensibile zodii, trăsătura de caracter care îl împiedică din a evolua și din a interacționa sănătos cu cei din jur fiind tendința acestora de a-și exagera emoțiile. Ești rac? Încearcă să fii puțin mai rațională. Pentru a-ți găsi echilibrul, trebuie să înveți să alegi în mod egal cu inima și cu creierul.

 • Leu: acceptă că nu ești centrul universului

O misiune aproape imposibilă pentru lei este aceea de a face loc pe aceeași scenă și altor personaje principale. Egoul uriaș al leilor poate constitui, în egală măsură, atât un avantaj, cât și un dezavantaj, însă în relațiile interpersonale intime, cu siguranță egocentrismul leilor dăunează profund. Citește și practică toleranța și stoicismul, încercând să nu mai acaparezi toată lumina reflectoarelor.

 • Fecioară: înțelege că nu există adevăruri universale

Firi analitice și perfecționiste, fecioarele sunt greu de convins că există un adevăr pe care acestea nu-l dețin. Dacă ești născută sub zodia fecioarei, încearcă să îți amintești, cu ocazia fiecărei dezbateri, că pot exista multiple puncte de vedere asupra aceleiași probleme, în egală măsură corecte și bune de luat în considerare. Învață să muncești în echipe în calitate de coechipier, și nu de lider, iar această abilitate îți va fi de foarte mare folos.

 • Balanță: permite-ți să nu preiei controlul 

Balanțele pot fi adevărate control freaks dacă nu se stăpânesc și nu învață la timp că este în regulă să nu deții controlul asupra fiecărei situații în parte. Pentru a te bucura mai tare de viață și a le permite celor din jur să se afirme și să se simtă utili și importanți în preajma ta, educă-te să renunți la tendința de a prelua frâiele.

 • Scorpion: lucrează la încrederea în tine

Zodii de apă, scorpionii sunt frații ceva mai misterioși ai sensibililor și maternilor raci. La fel ca aceștia din urmă, toate zodiile de apă tind să aibă probleme cu încrederea în sine, cei mai afectați de acest neajuns fiind scorpionii. Dacă ești scorpion, pune accentul pe educarea stimei de sine, astfel încât s-o păstrezi la un nivel onorabil constant. Cărțile de psihologie pe tema stimei de sine nu trebuie să lipsească din biblioteca personală.

 • Săgetător: învață să fii perseverent

Lipsa de perseverență și tendința săgetătorilor de a se plictisi rapid de misiuni și de a renunța la acestea sunt profund dăunătoare, mai ales în viața profesională a acestora. Soluția este cea de a exersa și de a găsi ,,recompense” care să te stimuleze pentru a fi din ce în ce mai răzbătătoare. Tu din viitor îți vei mulțumi pentru alegerea de a îți antrena dedicarea pentru proiectele tale.

 • Capricorn: apucă-te de treabă la timp

Încăpățânați și ambițioși, capricornii nu fac parte din categoria celor care știu să primească eșecul în viață cu brațele deschise. Din această cauză, multe persoane născute în zodia capricornului au tendința de a amâna la nesfârșit sarcinile personale, pentru a nu fi nevoiți să se confrunte cu eventualele dificultăți implicate de ducerea acestora la îndeplinire. Dacă te regăsești în descrierea anterioară, fii sinceră cu tine și admite că amânarea unei sarcini nu o va face cu nimic mai ușoară, ba o poate chiar îngreuna considerabil.

 •  Vărsător: încearcă să fii mai empatic

Lipsa de empatie a vărsătorilor poate fi devastatoare pentru apropiații lor dornici de iubire și înțelegere, în special în momentele dificil de traversat. Pentru tine, sintagma fake it till you make it va funcționa perfect. Încearcă să te gândești la încercările la care sunt supuși cei din viața ta și să rezonezi, măcar parțial în primă instanță, cu stările acestora.

 •  Pești: apucă-te de lucru fără să mai amâni

Sensibilii și visătorii pești au tendința de a fi leneși, din nefericire pentru ei. Trăsătură de personalitate greu de combătut, lipsa apetitului pentru muncă poate fi, totuși, îndepărtată. Găsește persoanele care te inspiră, recompensele care te ambiționează și convinge-te că munca cinstită îți va fi mult mai benefică decât o zi de leneveală.

Așadar, orice zodie ai fi, este important să știi să-ți accepți și combați defectele. Amintește-ți zilnic cât ești de specială și capabilă și lucrează mereu cu tine!

Sursa foto: unsplash.comRecente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!