Locuri neştiute din România de vizitat primăvara. Nu trebuie să le ratezi

Lacul Ochiul Beiului jpeg

România ascunde frumuseţi neobişnuite, ce-ţi încântă privirea şi sufletul. Există câteva locuri ferite din România care sunt perfecte de vizitat primăvara. Ghiocei sau narcise cât vezi cu ochii, dar şi lacuri splendide de culori ireale şi locuri înţesate cu legende şi poveşti. Iată 5 locuri neştiute din România pe care ar trebui să le vezi în această perioadă. Nu-ţi va părea rău.

1. Platoul Vârtoapelor - "Dumbrava minunată" cu ghiocei

poiana cu ghiocei jpg jpeg

Foto: Ziare.com

Primăvara face spectacol pe Platoul Vârtoapelor, din Munţii Orăştiei, judeţul Hunedoara. Milioane de ghiocei înfloresc, în această perioadă, într-o poiană de poveste, unde reuşesc să ajungă doar turiştii temerari. Peisajul merită însă toate eforturile.

Sunt 10 hectare pe care înfloresc ghiocei, oferind un tablou fără seamăn turistului dornic să facă o drumeţie de poveste.

Covorul nesfârşit de ghiocei ţine de la începutul lunii martie şi până în aprilie, la doar 13 km de Sarmisegetuza Regia, în Munţii Orăştiei – masivul Şureanu. Punctul de plecare spre poiana este comună Orastioara de Sus, din parcul natural Grădiştea Muncelului.

La Platoul Vârtoapelor se ajunge doar pe jos. Turiştii care vor să vadă spectacolul primăverii trebuie să urce timp de două ore, prin pădure. Autorităţile locale spun că este greu să amenajeze un traseu turistic, că terenul nu le aparţine.

2. Poiana narciselor din Dumbrava Vadului

poiana narciselor vad jpg jpeg

Foto: adevărul.ro

Un alt loc minunat din România de vizitat primăvara este Poiana Narciselor, din judeţul Braşov. Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului este cea mai mare din Europa şi este arie protejată. Se întinde pe nu mai puţin de 400 de hectare şi doar aici puteţi vedea, începând cu luna mai, milioane de narcise înflorite.

Poiana Narciselor este o adevărată minune a naturii. Cine ajunge la Vad în luna mai poate admira sute de hectare şi milioane de narcise înflorite. Oriunde vezi cu ochii, narcisele te îmbie să le miroşi. Se spune că mirosul florilor se simte de la sute de metri distanţă.

Pentru a ajunge la Poiana Narciselor se merge pe DN1 Braşov-Codlea-Perşani-Şercaia, apoi de la Şercaia pe DN73A, până în satul Vad şi de aici încă 3 kilometri pe DC 107 C, drum asfaltat.

3. Cheile Băniţei, Valea Jiului

cheile banitei jpg jpeg

Foto: Cartita plimbareata

Deşi mai puţin cunoscute printre turişti, Cheile Băniţei, pe Valea Jiului, se mândresc cu peisaje extraordinare. Relieful neobişnuit al zonei s-a format după prăbuşirea tavanului unei peşteri, iar acum canionul format de pârâul cu acelaşi nume poate fi parcurs doar prin apă, ce ajunge, în mare parte, până la glezne. De asemenea, temerarii pot încerca să escaladeze pereţii erodaţi.

Cheile Băniţei se află pe DN 66, la mai puţin de 10 kilometri de Petroşani. Pe dealul aflat în apropiere poţi vizita cetatea dacică cu acelaşi nume, dar şi Peştera Bolii, singura din România care este traversată pe întreaga sa lungime de un râu.

4. Podul lui Dumnezeu, judeţul Mehedinţi

podul lui dumnezeu jpg jpeg

Sursă foto: Banatul Azi

Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. 

Situat în comuna Ponoarele, lângă Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, este singurul pod natural din lume pe care se poate circula, fiind format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri.

Cele mai multe legende biblice pornesc de la premiza că acesta ar fi fost construit de Dumnezeu: „Lui Dumnezeu i s-a făcut milă de oamenii din Ponoarele care nu puteau trece Valea Pragului şi l-a alungat pe diavol care se adăpostea în peştera de la Pod. Dracul a fugit şi atunci tavanul peşterii s-a prăbuşit, iar Dumnezeu a făcut podul pentru oameni. Dracul a ieşit la Zătonul Mare zgâriind cu ghiarele stâncile din Dealul Peşterii. Acolo s-a aşezat pe o piatră care-i poartă şi acum numele (Stânca Dracului)”.

Descoperă din acest material comorile judeţului Mehedinţi. 

5. Ochiul Beiului şi Cascada Beuşniţa, minunile din Caraş-Severin

Un alt loc mai puţin cunoscut de turişti, care merită vizitat primăvara, se află la 2 ore distanţă de Timişoara. Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa este un loc de o frumuseţe deosebită care trebuie vizitat.

Dacă ajungeţi în judeţul Caraş-Severin, în Cheile Nerei nu puteţi să rataţi Ochiul Beiului. Acesta este situat în mijlocul unei frumoase păduri virgine, printre ultimele din Europa, mai exact în Parcul Naţional Cheile Nerei -Beuşniţa, la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei.

Cu o suprafaţă de mai puţin de 300 mp şi o adâncime de aproape 4 metri, lacul de provenienţă carstică nu îngheaţă niciodată, nici măcar iarna. Şi asta datorită izvorului care împrospătează mereu apa şi face ca ea să aibă o temperatură constantă de 5-6 grade pe tot parcursul anului. 

Citeşte şi: Cea mai curată apă din lume e în România

Lacul este monument al naturii, de o frumuseţe ireală.  Apa cu nuanţe albastru-verzui lasă să se vadă păstrăvii, care înoată pe fundul stâncos al lacului.

ochiul beiului jpg jpeg

Sursă: Tion.ro

Cascada Beuşniţa reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică. Cascada se află pe râul Bei, în amonte de lacul Ochiul Beiului şi cuprinde de fapt mai multe mini cascade.

Aceasta are 15 m, iar în zilele senine, când razele soarelui străbat până la apele învolburate ale râului, cascada pare înconjurată de zeci de curcubeie. Pare o cascadă de pe o insula tropicală, cum vezi doar în filme. 

cascada beusita jpg jpeg

Foto: Cronica Romana



Recente

Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Elton John  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2554968047 jpg
shutterstock 1699567648 jpg
Teste de sarcina  Sursa foto shutterstock 2473619613 jpg
Selena Gomez, Justin Bieber  foto   Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
pregatiri sarbatori amenajare masa gasire cadouri 2223079881 jpg
Jim Carrey  foto   Shutterstock jpg
Thalia  foto   Shutterstock jpg
Beyonce, Jay Z  foto   Shutterstock jpg
Mariah Carey  foto   Shutterstock jpg
Pavel Bartoș jpg
Angelina Jolie, îngrijirea tenului, dermatolog  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 652113901 jpg
cover Culoarea anului 2025 e aici! Află de la Grup Transilvae cum să o integrezi în creațiile tale jpg
7 charlize theron shutterstock 536111023 jpg jpeg
Cardi B  Shutterstock jpg