Primăvara, momentul ideal pentru detoxifiere. Ce alimente te ajută să te simți bine în pielea ta
Cu atât de multe verdețuri, legume și fructe pe piață, primăvara este momentul potrivit pentru a începe o cură de detoxifiere sau o dietă de slăbit. Iată ce alimente te ajută să te simți bine în pielea ta!
Pentru că primăvara a sosit, cel puțin din punct de vedere calendaristic, acum este momentul perfect pentru a urma o dietă de detoxifiere. În această perioadă, în piețe și în rafturile din supermarketuri se află alimente sănătoase, pline de culoare, care favorizează pierderea în greutate, susțin buna funcționare a sistemului imunitar, ajută la combaterea retenției de apă, iar beneficiile nu se opresc aici… Profită din plin de acest sezon și adaugă pe lista de cumpărături următoarele alimente!
Ridichi
Ridichiile roșii sunt excelente pentru arderea grăsimilor. În plus, potrivit „Eat This‟ , consumul de ridichi reduce colesterolul „rău‟ și rezistența la insulină, fiind recomandate și în dieta celor diagnosticați cu diabet. Poți să le consumi crude, pe post de gustare sau le poți adăuga în salatele tale preferate. De asemenea, sunt extrem de gustoase în combinație cu humus.
Sparanghel
Sparanghelul este o altă legumă care nu trebuie să lipsească din alimentația ta! Este bogat în minerale și vitamine, precum: calciu, cupru și fier, vitaminele A, B6, C, E și K și conține multe fibre. Un studiu realizat în anul 2010 a demonstrat că sparanghelul ajută la curățarea toxinelor din organism și susține buna funcționare a sistemului imunitar!
Citește și: Rubarba, deliciu și medicament. Cum o consumăm ca să nu fie otrăvitoare
Mazăre
Mazărea este o altă legumă bogată în proteine, vitamine și minerale. Mazărea conține: vitaminele A, B6, C și K, folat, tiamină, magneziu, potasiu, fosfor, mangan și fier și poate fi servită atât la prânz, cât și la cină.
Caise
Înlocuiește pofta de dulce cu delicioasele caise! Încărcate cu potasiu, vitaminele A și C, aceste fructe susțin buna funcționare a digestiei, promovează o vedere bună și întăresc sistemul imunitar. Keri Gans, autoarea cărții „The Small Change Diet‟ , a spus pentru „Eat This‟: „Dacă scopul tău este să slăbești, poți să mănânci două caise la desert sau dimineața.‟
Căpșuni
Vedetele sezonului, căpșunile, reprezintă o alegere excelentă în dieta pentru detoxifiere. Un studiu a arătat că aceste fructe ajută la dizolvarea grăsimii abdominale, stimulează metabolismul și hidratează. Înainte să le cumperi, citește și care sunt cele mai bune ponturi ca să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp!
Sursă foto: Shutterstock