Primăvara, momentul ideal pentru detoxifiere. Ce alimente te ajută să te simți bine în pielea ta

Cu atât de multe verdețuri, legume și fructe pe piață, primăvara este momentul potrivit pentru a începe o cură de detoxifiere sau o dietă de slăbit. Iată ce alimente te ajută să te simți bine în pielea ta! 

image

Pentru că primăvara a sosit, cel puțin din punct de vedere calendaristic, acum este momentul perfect pentru a urma o dietă de detoxifiere. În această perioadă, în piețe și în rafturile din supermarketuri se află alimente sănătoase, pline de culoare, care favorizează pierderea în greutate, susțin buna funcționare a sistemului imunitar, ajută la combaterea retenției de apă, iar beneficiile nu se opresc aici… Profită din plin de acest sezon și adaugă pe lista de cumpărături următoarele alimente!

Ridichi 

Ridichiile roșii sunt excelente pentru arderea grăsimilor. În plus, potrivit „Eat This‟ , consumul de ridichi reduce colesterolul „rău‟ și rezistența la insulină, fiind recomandate și în dieta celor diagnosticați cu diabet. Poți să le consumi crude, pe post de gustare sau le poți adăuga în salatele tale preferate. De asemenea, sunt extrem de gustoase în combinație cu humus. 

Sparanghel

Sparanghelul este o altă legumă care nu trebuie să lipsească din alimentația ta! Este bogat în minerale și vitamine, precum: calciu, cupru și fier, vitaminele A, B6, C, E și K și conține multe fibre. Un studiu realizat în anul 2010 a demonstrat că sparanghelul ajută la curățarea toxinelor din organism și susține buna funcționare a sistemului imunitar! 

Citește și: Rubarba, deliciu și medicament. Cum o consumăm ca să nu fie otrăvitoare

Mazăre

Mazărea este o altă legumă bogată în proteine, vitamine și minerale. Mazărea conține: vitaminele A, B6, C și K, folat, tiamină, magneziu, potasiu, fosfor, mangan și fier și poate fi servită atât la prânz, cât și la cină. 

Caise

Înlocuiește pofta de dulce cu delicioasele caise! Încărcate cu potasiu, vitaminele A și C, aceste fructe susțin buna funcționare a digestiei, promovează o vedere bună și întăresc sistemul imunitar. Keri Gans, autoarea cărții „The Small Change Diet‟ , a spus pentru „Eat This‟: „Dacă scopul tău este să slăbești, poți să mănânci două caise la desert sau dimineața.‟

Căpșuni

Vedetele sezonului, căpșunile, reprezintă o alegere excelentă în dieta pentru detoxifiere. Un studiu a arătat că aceste fructe ajută la dizolvarea grăsimii abdominale, stimulează metabolismul și hidratează. Înainte să le cumperi, citește și care sunt cele mai bune ponturi ca să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG