Cele mai bune ponturi să păstrezi căpşunile proaspete mai mult timp
Perioada scurtă de valabilitate a căpșunilor poate fi frustrantă. Cu toate acestea, există câteva măsuri simple pe care le poți lua pentru ca fructele tale preferate să reziste mai mult timp.
Odată ce căpșunile își pierd prospețimea, încep să devină moi și dulceața lor se pierde. Mai mult, pot forma mucegai care se răspândește rapid şi la alte fructe din preajma căpşunilor.
Cum să foloseşti oţetul pentru prelungirea valabilităţii căpşunilor
Oțetul și apa ar putea să te ajute să te bucuri de căpşuni câteva zile în plus. Pe lângă aceste două elemente, mai ai nevoie de un vastron mare şi o strecurătoare. Pui în castron o jumătate de cană de oțet și două căni și jumătate de apă. Pui căpșunile în acest amestec și le laşi câteva minute. Acidul acetic din oțet acționează ca un dezinfectant și distruge orice bacterie sau sporii de mucegai de pe fructe. La final, scoţi căpşunile într-o strecurătoare şi le laşi la scurs.
Vezi şi: Căpșunile, fructele cu cele mai multe pesticide. VIDEO Cum le speli corect
Păstrează căpșunile la frigider
Căpşunile nu trebuie să rămână umede după spălarea cu oţet şi apă. Usucă-le bine, altfel, excesul de umiditate duce la formarea de mucegai într-un timp mai scurt. Apoi, aşază-le în frigider, pe un prosop de hârtie.
În acelaşi mod, poţi să prelungeşti durata de viață a murelor sau zmeurelor. Dacă observai că unele dintre fructe au devenit moi sau au prins mucegai, îndepărtează-le rapod pentru a preveni răspândirea mucegaiului.
Citeşte şi: Dulceaţa de căpşuni, cea mai simplă reţetă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină
Pont
O altă modalitate de a avea căpșuni proaspete care rezistă mai mult timp este să le păstrezi codiţele atașate cât mai mult timp posibil.
FOTO: Shutterstock