Ritual de înfrumuseţare pentru Sărbători. Cum îţi îngrijeşti tenul în sezonul rece

1 frumusete shutterstock 1547032544 jpg jpeg

Tenul tău are nevoie de o îngrjire specială în zilele friguroase de iarnă. Pentru ca perioada festivă să te găsească în cea mai bună formă a ta, urmează aceste sfaturi esenţiale de îngrijire pentru sezonul rece!

Hidratare intensă cu o cremă cu textură grasă

Iarna, pielea se usucă mai repede, aşa că scopul tău este să o menţii bine hidratată. Foloseşte, aşadar, o cremă intens hidratantă imediat după un duş cald, pentru a capta umezeala în piele. În plus, aplică pe faţă o mască hidratantă o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a hrăni în profunzime pielea uscată. Foloseşte în locul cremei hidratante uşoare una cu o textură ceva mai grasă şi profund hrănitoare, mult mai potrivită pentru sezonul rece.

Transpiră pentru strălucire!

Exerciţiul fizic, chiar şi în zilele geroase, este cheia succesului pentru o piele radiantă. Asta pentru că, prin transpiraţie, îndepărtezi toxinele din corpul tău. Cu cât transpiri mai mult, cu atât pielea ta capătă mai rapid acea strălucire naturală, pierdută în zilele geroase. În mod natural, transpiri mai puţin în iarna, aşa că ajută acest proces prin activitate fizică intensă.

Baie de aburi pentru un chip curat şi luminos

O alternativă la sport este tradiţionala baia de aburi pentru faţă, pe care o poţi face simplu şi uşor în confortul casei tale. Aburii calzi ajută pielea tenului să transpire abundent, iar în urma acestui lucru, porii se eliberează şi se curăţă. În plus, după ce porii feţei se deschid, tratamentele cosmetice aplicate pe chipul tău se absorb mai uşor şi sunt, astfel, mai eficiente. Cum se face? Fierbe apa, toarn-o într-un vas cu gura largă şi aşază-te cu faţa la o distanţă suportabilă faţă de acesta, capul fiind acoperit de un prosop. Menţine-te în această poziţie timp de 10 minute, apoi şterge-ţi faţa şi aplică o cremă de noapte de calitate.

Mască hrănitoare, ideală în zilele geroase

O mască hrănitoare cu ingrediente potrivite pentru acest sezon poate ajuta la obţinerea unui ten neted şi catifelat. Încearcă beneficiile măştii cu avocado şi miere, un mix perfect pentru îngrijirea pielii în zilele geroase, datorită multitudinii de nutrimenţi – minerale, proteine şi vitamine. Este o mască de faţă hrănitoare, cu uleiuri naturale şi antioxidanţi, care tratează foarte eficient pielea uscată. Această mască contribuie şi la o mai bună sinteză a colagenului în piele. Pasează pulpa fructului de avocado, apoi adaugă o lingură de miere şi amestecă bine până când consistenţa devine moale. Aplică pe faţă şi pe gât şi lasă masca să acţioneze între 15 şi 20 de minute. Clăteşte, apoi, cu apă călduţă.

Introdu loţiunea tonică în rutina ta!

Menţinerea unui ten luminos în anotimpul rece nu este un lucru uşor. Pielea devine uscată şi descuamată şi are nevoie de o hidratare profundă pentru a-şi recăpăta strălucirea şi textura sănătoasă. Un toner facial te va ajuta în lupta împotriva deshidratării, o problemă cu care te confrunţi frecvent iarna. Loţiunile tonice sunt o modalitate simplă de a echilibra pH-ul pielii şi de a-i oferi hidratarea de care are nevoie. Aplicarea unui toner înainte de crema ta hidratantă obişnuită va îmbunătăţi şi absorbţia ei – menţinându-ţi pielea luminoasă şi sănătoasă pe parcursul lunilor mai reci.

FOTO Shutterstock.com 



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg