Sfaturi de frumuseţe de prin lume adunate

1 woman 751236 1920 jpg jpeg

Indiferent de cultura din care provin, femeile acordă atenţie îngrijirii şi menţinerii frumuseţii lor. Şi, conform zicalei “Câte bordeie, atâtea obiceiuri", fiecare comunitate are propriul ei ritual cosmetic, pentru care foloseşte produse locale populare. Să descoperim în ce constau acestea!

California: Ulei de seminţe de struguri pentru un ten hidratat

În cel mai însorit stat din America, după stoarcerea strugu­rilor, seminţele sunt recoltate şi transformate în ulei. După acest ulei se dau în vânt americancele, datorită conţinutului său bogat în acizi graşi esenţiali Omega-6 şi vitamina E, substanţe care ajută la comba­tarea radicalilor liberi şi care susţin bariera pielii împotriva factorilor oxidanţi din aer. Americancele folosesc acest ulei pe post de cremă hidratantă, de loţiune demachiantă sau ca scrub pentru piele, amestecându-l cu zahăr brun.

Hawaii: Sare de mare pentru îngrijirea scalpului

Femeile de pe această insulă sunt invidiate pentru părul lor lung şi lucios. Secretul lor? Sarea de mare. Un păr rezistent şi sănătos începe cu o îngrijire atentă a scal­pului, dar, din păcate, numeroasele produse cosme­tice folosite pentru păr au efecte contrare: mătreaţă, dezechilibru al nivelului pH-ului şi eliminarea uleiu­rilor naturale de la nivelul scalpului. Un scrub al scal­pului cu sare de mare, o dată pe săptămână, te ajută să obţii acel volum şi acea strălucire naturală pe care le-ai pierdut. Pentru mai multă eficienţă, poţi folosi un amestec cu sare de mare, oţet de mere şi ulei de cocos.

Mai citeşte şi: Ce-i dai copilului să mănânce ca să fie isteţ

India: Pudră de turmeric pentru un chip luminos

Această plantă bogată în substanţe nutritive şi antiseptice este folosită de indience pentru îngrijirea pielii şi părului. Pasta din praf de turmeric, aplicată pe faţă şi pe corp, exfoliază blând şi redă acea strălucire naturală. Asta, deoarece curcuminul din turmeric este o substanţă care contribuie la revigorarea pielii obosite, îmbunătăţind circulaţia sangvină loca­lă şi echilibrând pH-ul pielii. Mai mult, pentru că turmericul stimulează circulaţia sângelui, sunt atenuate cearcănele şi inflamaţia facială.

Franţa: Suc de lămâie pentru sănătatea unghiilor

Culorile foarte intense ale lacului de unghii au efecte nocive asupra nuanţei şi texturii naturale ale acestora. Pentru a reda unghiilor aspectul sănătos şi a îndepărta reziduurile de culoare, franţuzoaicele folosesc următorul truc: după ştergerea ojei cu acetonă, înmoaie vârful dege­telor într-un bol cu suc de lămâie proaspăt stors, timp de 10-15 minute. Aşa vei avea unghiile mai sănătose şi cu un aspect mai plăcut, fără să mai fie nevoie să foloseşti pila.

China:  Apă de orez împotriva îmbătrânirii

Orezul este cel mai popular aliment din China, însă puţini se aşteptau ca femeile să îl folosească şi în ritualul lor de înfrumuseţare. Ei bine, femeile din această ţară folosesc apa în care înmoaie orezul pentru clătitul feţei. Mineralele şi vitami­nele transferate din orez în apa în care este ţinut hrănesc pielea şi o ajută să se apere de radicalii liberi, responsabili pentru îmbă­trânirea prematură. După ce speli orezul de impurităţi, înmoaie-l în apă plată, timp de o jumătate de oră, apoi strecoară apa şi spală-te pe faţă.

Brazilia:  Suc de morcovi pentru un bronz sănătos

Cum soarele începe ,,să ne ajute” în acest sens, ai putea să te inspiri din secretul brazili­encelor pentru un bronz uniform şi plăcut vederii. Este vorba de sucul natural de morcovi, bogat în pigmentul organic beta-caro­ten, care te ajută să îţi pregăteşti pielea pentru expunerea la soare. Mai mult, beta-carotenul se transfor­mă în vitamina A, care contribuie la menţine­rea sănătăţii pielii, după bronzare. Braziliencele ştiu, deja, asta şi obişnuiesc să bea suc proaspăt de morcovi înainte de a merge la plajă sau de a face activităţi în aer liber.

Mai citeşte şi: 5 obiceiuri care îţi afectează pieleaRecente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg