Sfaturi de frumuseţe de prin lume adunate

1 woman 751236 1920 jpg jpeg

Indiferent de cultura din care provin, femeile acordă atenţie îngrijirii şi menţinerii frumuseţii lor. Şi, conform zicalei “Câte bordeie, atâtea obiceiuri", fiecare comunitate are propriul ei ritual cosmetic, pentru care foloseşte produse locale populare. Să descoperim în ce constau acestea!

California: Ulei de seminţe de struguri pentru un ten hidratat

În cel mai însorit stat din America, după stoarcerea strugu­rilor, seminţele sunt recoltate şi transformate în ulei. După acest ulei se dau în vânt americancele, datorită conţinutului său bogat în acizi graşi esenţiali Omega-6 şi vitamina E, substanţe care ajută la comba­tarea radicalilor liberi şi care susţin bariera pielii împotriva factorilor oxidanţi din aer. Americancele folosesc acest ulei pe post de cremă hidratantă, de loţiune demachiantă sau ca scrub pentru piele, amestecându-l cu zahăr brun.

Hawaii: Sare de mare pentru îngrijirea scalpului

Femeile de pe această insulă sunt invidiate pentru părul lor lung şi lucios. Secretul lor? Sarea de mare. Un păr rezistent şi sănătos începe cu o îngrijire atentă a scal­pului, dar, din păcate, numeroasele produse cosme­tice folosite pentru păr au efecte contrare: mătreaţă, dezechilibru al nivelului pH-ului şi eliminarea uleiu­rilor naturale de la nivelul scalpului. Un scrub al scal­pului cu sare de mare, o dată pe săptămână, te ajută să obţii acel volum şi acea strălucire naturală pe care le-ai pierdut. Pentru mai multă eficienţă, poţi folosi un amestec cu sare de mare, oţet de mere şi ulei de cocos.

Mai citeşte şi: Ce-i dai copilului să mănânce ca să fie isteţ

India: Pudră de turmeric pentru un chip luminos

Această plantă bogată în substanţe nutritive şi antiseptice este folosită de indience pentru îngrijirea pielii şi părului. Pasta din praf de turmeric, aplicată pe faţă şi pe corp, exfoliază blând şi redă acea strălucire naturală. Asta, deoarece curcuminul din turmeric este o substanţă care contribuie la revigorarea pielii obosite, îmbunătăţind circulaţia sangvină loca­lă şi echilibrând pH-ul pielii. Mai mult, pentru că turmericul stimulează circulaţia sângelui, sunt atenuate cearcănele şi inflamaţia facială.

Franţa: Suc de lămâie pentru sănătatea unghiilor

Culorile foarte intense ale lacului de unghii au efecte nocive asupra nuanţei şi texturii naturale ale acestora. Pentru a reda unghiilor aspectul sănătos şi a îndepărta reziduurile de culoare, franţuzoaicele folosesc următorul truc: după ştergerea ojei cu acetonă, înmoaie vârful dege­telor într-un bol cu suc de lămâie proaspăt stors, timp de 10-15 minute. Aşa vei avea unghiile mai sănătose şi cu un aspect mai plăcut, fără să mai fie nevoie să foloseşti pila.

China:  Apă de orez împotriva îmbătrânirii

Orezul este cel mai popular aliment din China, însă puţini se aşteptau ca femeile să îl folosească şi în ritualul lor de înfrumuseţare. Ei bine, femeile din această ţară folosesc apa în care înmoaie orezul pentru clătitul feţei. Mineralele şi vitami­nele transferate din orez în apa în care este ţinut hrănesc pielea şi o ajută să se apere de radicalii liberi, responsabili pentru îmbă­trânirea prematură. După ce speli orezul de impurităţi, înmoaie-l în apă plată, timp de o jumătate de oră, apoi strecoară apa şi spală-te pe faţă.

Brazilia:  Suc de morcovi pentru un bronz sănătos

Cum soarele începe ,,să ne ajute” în acest sens, ai putea să te inspiri din secretul brazili­encelor pentru un bronz uniform şi plăcut vederii. Este vorba de sucul natural de morcovi, bogat în pigmentul organic beta-caro­ten, care te ajută să îţi pregăteşti pielea pentru expunerea la soare. Mai mult, beta-carotenul se transfor­mă în vitamina A, care contribuie la menţine­rea sănătăţii pielii, după bronzare. Braziliencele ştiu, deja, asta şi obişnuiesc să bea suc proaspăt de morcovi înainte de a merge la plajă sau de a face activităţi în aer liber.

Mai citeşte şi: 5 obiceiuri care îţi afectează pieleaRecente

Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg