19 copii, uciși la școală. Reacția vedetelor la masacrul din SUA

O lume întreagă s-a cutremurat atunci când a aflat despre viețile pierdute în cel mai recent atac armat din Statele Unite. Numeroase celebrități s-au arătat șocate de asemenea eveniment extrem de violent și au cerut să se ia măsuri imediate, astfel încât asemenea tragedie să nu mai aibă niciodată loc.

image

Kim Kardashian, Madonna, Taylor Swift și Selena Gomez sunt numai câteva dintre starurile americane care și-au exprimat părerea cu privire la masacrul din Texas, care a făcut numeroase victime într-o școală gimnazială.  

Al treilea cel mai grav atac armat

A doua zi după ce Salvador Romos, de numai 18 ani, a deschis focul într-o școală din Uvalde, Kim Kardashian s-a declarat „cu inima sfârșiată, dezgustată și furioasă”. Înainte de-a fi împușcat mortal de polițiști, atacatorul a omorât 19 copii mici, două profesoare și a rănit alte 17 persoane. Acest atac armat este al treilea cel mai grav din istoria Statelor Unite, după masacrul din Virginia Tech, în 2007, și cel din din Sandy Hook Elementary, în 2012.

Cea mai cunoscută membră a familiei Kardashian le-a cerut politicienilor americani să pună politica deoparte și copiii, pe primul loc. „Sunt un inima frântă, dezgustată și furioasă pentru simplul motiv că s-au făcut atât de puține lucruri în privința legii armelor care să ne protejeze copiii”, susține Kim. „Nu există nicio justificare sau scuză pentru ce s-a întâmplat miecuri. Actualele legi cu privire la controlul asupra armelor nu ne protejează copiii!”

image

Criminalul de miercuri a cumpărat extrem de multă amuniție și puști automate de la un magazin de arme din apropierea casei lui. Acesta a făcut această achiziție imediat ce a împlinit 18 ani, adică săptămâna trecută. În total, a cheltuit 5.000 de dolari pe armele folosite apoi într-o școală gimnazială și nimeni nu l-a luat la întrebări.

„Nu putem să ne prefacem că asemenea situație este normală. Nu e nimic normal la un adolescent care omoară copii. Și nici nu e normal pentru copiii noștri să facă pregătiri în școală pentru astfel de atacuri”, a conchis aceasta.

Regina Pop, în lacrimi

Nici Madonna nu și-a putut păstra tăcerea despre împușcăturile care au avut loc miercuri, pe 25 mai, și s-a filmat lăcrimând la gândul cum trebuie să se simtă părinții acelor copii uciși cu sânge rece. „Nu-mi pot imagina durerea pe care o simt părinții acelor 19 copii uciși. Am și eu copii în școala gimnazială și, dacă nu s-ar întoarce acasă într-o bună zi, nu știu dacă aș putea supraviețui”, a spus cântăreața printre lacrimi.

Taylor Swift a ținut să-și facă și ea auzită părerea pe Twitter: „Sunt plină de furie și suferință, sunt atât de îndurerată din cauza masacrelor din Uvalde, Buffalo, Laguna Woods și din atâtea alte locuri”, a declarat cântăreața.

Matthew McConaughey s-a născut chiar în Uvalde și n-a stat nici el liniștit în asemenea situație devastatoare, suținând că „americanii nu pot aduce scuze la nesfârșit și accepta această realitate tragică”, și-a început acesta micul discurs. „Trebuie făcut ceva pentru ca niciun părinte să nu mai treacă prin ceea ce trec acum părinții din Uvalde și alții înaintea lor!”, a conchis actorul.

image

Întrebări fără răspuns

Selena Gomez s-a întrebat retoric: „Dacă copiii nu sunt în siguranță la școală, unde sunt în siguranță? Astăzi, în statul în care m-am născut eu, 18 copii nevinovați au fost uciși în timp ce, pur și simplu, învățau noi lucruri. O învățătoare omorâtă la serviciu!”, a spus vedeta care a dat și un link unde oamenii să poată vota pentru schimbarea legilor armelor în SUA, să fie mai puțin accesibile populației.

„Inima mi-e distrusă”, a postat și Britney Spears pe Instagram. „Am rămas fără cuvinte. Mă rog pentru victimele de la Robb Elementary și pentru familiile lor. Dar condoleanțele noastre nu sunt de-ajuns! Trebuie să facem ceva. Trebuie să schimbăm ceva. E destul!”, a conchis cântăreața pe același ton categoric.

Jennifer Lopez le cere și ea politicienilor să schimbe legea armelor pentru a opri violența din Statele Unite. „Sunt distrusă!... Am plâns mult de când am auzit ce li s-a întâmplat acelor copii frumoși și profesorilor lor. Mă alătur celor care cer autorităților să oprească violența care are loc în toată țara. În țara noastră!!!”, a declarat diva latino.

Foto - Shutterstock, InstagramRecente

Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg
fast food  jpg
manipulator   manipulare   shutterstock 1932266996 jpg
Adolf Hitler shutterstock 252139258 jpg
86bdaddee9c5cfdfc1cd9951e2b42c69 jpeg
vedete jpg