Câinii Pitbull, nelipsiți din comediile Vechiului Hollywood

Vreme îndelungată pitbullii au fost considerați rasa canină cea mai agresivă, motiv pentru care reputația lor a avut mult de suferit. Mai multe state din lume au impus restricții cu privire la înmulțirea sau chiar deținerea unui asemenea exemplar.

image

În tot acest timp, există iubitori de animale care susțin, sus și tare, că această rasă este prost înțeleasă. Și această campanie de acceptare a pitbullilor printre noi a început cu câteva zeci bune de ani în urmă, când, până și la Hollywood, s-a încercat o promovare pozitivă a acestor căței.

Talent nativ  

Nu există dubii, pitbullii sunt câini deștepți. Dacă îi înveți, știu că facă trucuri amuzante și te pot cuceri pe loc cu drăgălășeniile de care sunt în stare. Pe asta s-au bazat și cei care au decis includerea lor pe genericul unor producții hollywoodiene, la începuturile Cetății Filmului.

În încercarea de a-i dovedi publicului larg că pitbullii nu sunt periculoși, producătorii americani au inserat în scenariile hollywoodiene secvențe amuzante cu câte un pitbull care știa să joace. Deloc surprinzător, simpaticii patrupezi au devenit unele dintre cele mai cunoscute staruri din Cetatea Filmului.  

Luke, preferatul tuturor  

Buster Keaton, Harold Lloyd și Fatty Arbuckle îl îndrăgeau nespus pe un anume Luke. Cățelul reușea să stârnească hohote de râs cu trucurile și cascadoriile de care era în stare. Luke a ajuns în fața camerei de filmat destul de ușor, aparținând lui Arbuckle și soției lui, Minta Durfee, care l-au adoptat de la regizorul Wilfred Lucas.

Vezi și: Cele mai absurde achiziţii făcute de vedete: un tanc, duşuri cu vitamina C, un conac pentru câini

Pitbullul și-a făcut debutul pe marele ecran în „The Knockout” (1914), după care și-a extins activitatea profesională și a început să colaboreze cu legendarul comic Buster Keaton, ne informează Movie Fit. Au urmat peliculele „The Cook” (1918), „The Scarecrow” (1920) și „The Garage” (1920), în care Luke s-a descurcat de minune.

Conform IMDB, cariera simpaticului Luke a conținut 13 filme, în care numele i-a ajuns pe generic, și alte două producții în care a apărut fără să-i fie recunoscută munca. Și talentul.

image

Câinele avea o ușurință uimitoare de-a învăța noi comenzi și-a urmări instrucțiunile primite de la dresorul său, lucru care l-a transformat, peste noapte, într-unul dintre cele mai îndrăgite personaje canine din întreaga industrie cinematografică.

Mannie a spart gheața la Hollywood

După cum ne așteptam, Luke a dus o viață bogată, pline de evenimente plăcute atât pe platourile de filmare, cât și în spatele camerelor de filmat. Patrupedul a murit în 1926, la 12 ani, adică la 69 de ani, dacă e să calculăm anii câinești.  

Luke a fost cel mai cunoscut star canin al generației sale, însă n-a fost primul cățel care a apărut în filme. În 1901, „Miss Laura Comstock's Bag Punching Dog” a fost produs de Thomas Edison Manufacturing Company, care a folosit un exemplar de pitbull cât se poate de simpatic, denumit Mannie, în producția sa.

Vezi și: Cei mai buni prieteni? Ce spune rasa căţelului tău despre personalitatea ta

Tot ce a făcut Mannie, timp de două minunte, a fost să sară și să muște un sac de box, spre încântarea celor care l-au privit. Prestația lui a fost o nimica toată, însă, pentru acea vreme, a fost absolut cuceritoare, mai ales că oamenii nu-și puteau închipui atunci că un animal se poate comporta așa, poate asculta atât de mult de stăpânul sau dresorul lui.

La fel ca Luke, Mannie a apărut în mai multe filme, în care și-a etalat talentul. „Acest câine minunat, pe nume Mannie, deținut de starul de vaudeville Laura Comstock, este cel mai ascutător animal. A fost învățat multe trucuri și inteligența lui este vizibilă cu ochiul liber”, a declarat Thomas Edison la adresa adorabilului pitbull Mannie.

Foto - Shutterstock