5 obiceiuri care favorizează apariţia prematură a ridurilor

1 aparitia prematura a ridurilor jpg jpeg

Odată cu înaintea în vârstă are loc apariţia ridurilor ca urmare a degradării fibrelor de colagen şi elastină, proces care slăbeşte structura de susţinere a pielii. Aceste efecte pot fi întârziate însă prin evitarea unor obiceiuri dăunătoare, care ar putea accelera procesul natural de îmbătrânire a pielii.

Consumul de alimente cu un grad ridicat de procesare

Mesele bogate în alimente inflamatorii - pâine albă, carne roşie, băuturi carbogazoase, deserturi sau alimente procesate - pot accelera îmbătrânirea pielii. Un efect benefic îl va avea, însă, o dietă bogată în acizi graşi omega-3, antioxidanţi, fibre, Vitamine A, C şi E, precum şi o bună hidratare.

“Legătură dintre zahăr şi creşterea în greutate sau zahăr şi apariţia cariilor este bine cunoscută, dar mai puţin cunoscute sunt  efectele consumului de zahăr şi grăsimi în exces asupra pielii. Zahărul provoacă modificări hormonale similare celor care au loc atunci când suntem supuşi unui nivel ridicat de stres, ceea ce afectează fibrele de colagen şi elastină”, explică domnul doctor Laurenţiu Vlădău.

Fumatul

Fumatul este, cu siguranţă, unul dintre obiceiurile care provoacă mai vizibile leziuni ale pielii: lăsarea pleoapele, apariţia cearcănelor, precum şi a ridurilor din jurul ochilor şi buzelor.

“Fumatul deteriorează piele pe două planuri: pe de o parte, nicotina din ţigări determină restrângerea vaselor de sânge, în special la nivelul pielii, ceea ce restricţionează fluxul de oxigen şi nutrienţi către straturile exterioare ale dermului şi, pe de altă parte, fumul de ţigară conţine peste 4.000 de substanţe chimice, multe dintre ele afectând colagenul şi elastina”, spune domnul doctor.

Consumul de alcool

Consumul de alcool frecvent şi în exces (mai mult de 5 pahare pe săptămână) va grăbi procesul de îmbătrânire a pielii.

“Alcoolul nu conţine substanţe nutritive şi, în plus, are un efect negativ asupra vitaminei A, un antioxidant important responsabil pentru regenerarea celulară”, explică specialistul dermatolog.

Lipsa somnului

Persoanele care suferă de insomnie sau au un somn neliniştit prezintă de obicei mai multe riduri în zona din jurul ochilor decât cele care au parte de un somn odihnitor de minim şase ore pe noapte.

Pe lângă odihnă, la fel de importantă este şi poziţia în care dormim: aceasta trebuie să fie cât mai liniştită şi confortabilă, de preferat întins pe spate – pentru a preveni durerile de spate şi gât, dar şi aparitia ridurilor faciale.

Consumul de cafea

Din păcate pentru băutorii de cafea, această băutură poate accelera îmbătrânirea prematură a pielii atunci când este consumată în exces. Cafeaua creşte nivelul cortizolului din organism şi, pe de altă parte, are rolul unui diuretic.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg