5 soluţii contra pielii uscate

1 78421 original jpg jpeg

Dacă simţi că pielea ta a devenit aspră şi şi-a pierdut elasticitatea, e bine să ai în vedere câteva reguli care îi pot îmbunătăţi vizibil aspectul.

1. Exfoliază pielea săptămânal

Este, poate, cel mai important pas pentru a putea obţine o piele hidratată. Chiar dacă te gândeşti că procedeul o va usca şi mai tare, este esenţial să elimini celulele moarte de la suprafaţa ei. Exfoliază întregul corpul o dată pe săptămână. Momentul potrivit este atunci când te afli la duş şi ai porii deschişi. Poţi găsi o mulţime de produse pentru exfoliere în comerţ, sau ţi le poţi prepara chiar tu, din ulei de cocos şi zaţ de cafea, zahăr brun sau mălai.

2. Foloseşte creme şi uleiuri intens hidratante

Alege produsele de hidratare potrivite, pe bază de ceramide, glicerină, adic hialuronic, vaselină, silicon, lanolină şi uleiuri minerale. Respectă ordinea aplicării lor: întâi serurile, apoi crema sau uleiul. Poţi opta pentru uleiuri naturale cu efect intens hidratant, precum uleiul de cocos, de jojoba sau de măsline. Acestea se absorb mai repede în piele şi o menţin hidratată mai mult timp, spre deosebire de creme.

3. Evită produsele pe bază de alcool

În general, o cantitate mică de alcool prezentă în produsele de îngrijire nu este mereu un lucru rău, căci poate spori eficacitatea acestora. În schimb, dacă ai o piele uscată, produsele care au trecut pe lista de ingrediente şi alcoolul, aşa cum este loţiunea tonică, pot provoca iritaţii, contribuind şi mai mult la uscarea pielii. Aşadar, informează-te şi citeşte etichetele înainte de a face cumpărături şi, cel mai bine, încearcă-le pe o porţiune mică de piele, pentru a te asigura că nu au efecte secundare nedorite.

4. Foloseşte un umidificator

Acesta te poate ajuta să îţi păstrezi pielea catifelată chiar şi-atunci când dormi. Investeşte într-un umidificator, mai ales pe timpul iernii, când aerul din casă este uscat. Pune-l în încăperea în care dormi şi vei vedea efectele pozitive în scurt timp. Pentru a-l alege pe cel mai bun, ţine cont de două specificaţii, şi anume să nu facă zgomot şi să aibă fluxul de vapori reglabil.

5. Bea suficientă apă

Chiar dacă ai urmat cei 4 paşi anteriori, asigură-te că bei zilnic cel puţin 8 pahare de apă. Totodată, consumă alimente care conţin vitamine şi grăsimi sănătoase, şi redu porţiile de dulciuri. Evită pe cât posibil băuturile care provoacă deshidratare, precum cafeaua sau alcoolul.

Bine de ştiut!

Dacă nu observi îmbunătăţiri ale aspectului pielii, este necesar să consulţi un dermatolog.

Recomandările noastre

Ulei de cocos, Solaris, 24,50 lei

Cremă de corp hidratantă, Neutrogena, 31 lei

Balsam pentru corp cu cacao, Palmers, 25 lei

:Recente

Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg