Motive neaşteptate care duc la deshidratarea corpului

1 73393 original jpg jpeg

Ai pielea uscată, ţi-e sete mai tot timpul, te simţi obosită, ai frisoane sau ameţeli? Poţi avea unul sau mai multe dintre aceste simptome când corpul este deshidratat. Dacă nu ştii ce a dus la apariţia acestei probleme, află care sunt cele mai neaşteptate motive ale deshidratării.

Menstruaţia

Fluctuaţiile hormonilor care au loc în perioada ciclului menstrual afectează hidratarea organismului. În plus,deshidratarea poate fi şi o consecinţă a pierderii de sânge,motiv pentru care este indicat să consumi cât mai multe lichide în timpul menstruaţiei. 

Stresul

Când eşti stresată,glandele adrenale sunt ocupate să producă hormoni ai stresului,în loc să stimuleze producţia de aldosteron,un jormon care are un rol important în menţinerea cantităţii optime de fluide din corp.

Glicemia crescută

Dacă nivelul glicemiei trece de limita superioară admisă,ai un risc mare de a te deshidrata,din cauză că organismul tău încearcă să elimine excesul de zahăr prin creşterea cantităţii de urină.

Prezenţa sindromului de colon iritabil

Principalele simptome ale sindromului de colon iritabil sunt greaţa şi diareea. Din cauza diareei,organismul ajunge să se deshidrateze,întrucât se pierd electroliţi importanţi odată cu eliminarea materiilor fecale.