6 greşeli de aplicare a fondului de ten pe care le facem adeseori

1 woman makeup jpg jpeg

Fondul de ten este esenţial pentru a-i da tenului acel aspect impecabil, lipsit de orice imperfecţiune, uniform şi matifiat. Însă atunci când îl aplicăm greşit, fondul de ten ne poate scoate în evidenţă micile defecte, ne usucă tenul sau îl îngraşă sau nu se întinde bine, lăsând în urmă pete inestetice. Dacă vrei să eviţi aceste lucruri este important să ştii unde greşeşti atunci când aplici fondul de ten şi cum îţi poţi îmbunătăţi tehnica. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le facem atunci când aplicăm fondul de ten:

 

Testezi pe mână, nu pe ten

Primul lucru pe care îl faci atunci când îţi alegi un nou fond de ten, de la un brand pe care nu l-ai mai folosit până acum, este să testezi mai multe nuanţe pentru a-ţi găsi culoarea potrivită. Însă cele mai multe femei aplică fondul de ten pe mână pentru a descoperi nuanţa care li se potriveşte. Este o greşeală, întrucât nuanţa mâinii este adeseori diferită de cea a tenului. De fapt, fondul de ten ar trebui testat în trei zone: sub ochi, pe nas şi de-a lungul maxilarului. Un fond de ten de calitate, în nuanţa potrivită, va deveni invizibil pe tenul tău, odată ce l-ai întins bine.

Nu foloseşti primer

Rolul primerului este să îţi uniformizeze tenul, să îl hidrateze şi să îl pregătească pentru aplicarea fondului de ten. Dacă obişnuieşti să aplici fondul de ten direct pe chip, după ce l-ai hidratat cu o cremă, există riscul ca produsul să nu se aşeze bine pe piele. Primerul ajută şi la prelungirea duratei de rezistenţă a fondului de ten, astfel încât să nu mai fii nevoită să faci retuşuri atât de des. În plus, un primer bun îţi va micşora porii şi va estompa ridurile fine, aşa încât fondul de ten să nu se acumuleze inestetic în pliuri.

Aplici fondul de ten în mai multe straturi

Un fond de ten cu putere mare de acoperire îţi va ascunde semnele de acnee, petele şi îi va da chipului tău un aspect uniform. Trebuie, în schimb, să fim realiste când vine vorba despre ce poate şi ce nu poate face un fond de ten. Dacă visezi la un look impecabil, precum cel din reviste, soluţia nu este să aplici produsul în straturi. Singurul lucru pe care îl vei obţine astfel va fi un look încărcat, inestetic, care poate arăta bine doar într-o lumină puternică, de studio. Ia în calcul şi faptul că multe dintre pozele pe care le vezi în reviste sunt editate puternic şi că aspectul tenului modelelor nu este exact cel pe care îl vezi în fotografii.

Întinzi fondul de ten cu degetele

Nu toate fondurile de ten se pretează la a fi aplicate cu vârful degetelor. Deşi această metodă poate fi utilă uneori, întrucât produsul se încălzeşte la contactul cu pielea şi devine mai uşor de întins, cel mai bine este să foloseşti o pensulă special creată pentru aplicarea fondului de ten sau un „beauty blender”, acel bureţel colorat care te ajută să aplici produsul cu precizie.

Foloseşti o pudră strălucitoare

Pudra este esenţială pentru a finisa aspectul tenului şi a preveni îngrăşarea acestuia pe parcursul zilei. Totuşi, este bine să ştii că o pudră strălucitoare îţi va scoate în evidenţă imperfecţiunile şi îi va conferi chipului tău acel aspect lipsit de naturaleţe pe care vrei să îl eviţi. Cel mai bine este să alegi o pudră translucidă, uşoară, care să se întindă într-un mod natural şi să nu încarce tenul. După ce ai trecut pensula prin ea, scutură excesul şi apoi aplică pudra cu delicateţe, insistând asupra zonelor predispuse la îngrăşare: nas, frunte şi bărbie.

Aplici fondul de ten la lumină artificială

O regulă de bază în makeup spune că machiajul ar trebui realizat în lumină naturală sau cel puţin într-o lumină care să o imite cât mai fidel pe cea naturală. Cele mai mari riscuri apar atunci când te machiezi în lumină slabă, întrucât vei avea tendinţa să aplici mai mult produs decât e cazul şi să exagerezi cu culorile folosite. Dacă te machiezi la un bec, ideal ar fi ca lumina să nu vină de sus, ci să îţi ilumineze uniform chipul, astfel încât să poţi vedea din timp zonele în care este cazul să aplici mai mult produs sau cele în care trebuie estompat.

Sursa foto: Pexels.comRecente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg