6 paşi pentru un machiaj de zi cu zi

1 64248 original jpg jpeg

Îţi place să porţi rochiţe vaporoase sau eşti mai conservatoare când vine vorba de haine? Indiferent ce stil vestimentar adopţi, machiajul potrivit ascunde imperfecţiunile tenului şi îţi pune în valoare trăsăturile feţei, reuşind să dea culoare chiar şi celei mai sobre ţinute. Dacă eşti în pană de idei, îţi arătăm cum să te machiezi singură, simplu şi rapid.

Pentru ca machiajul să iasă impecabil,este foarte important să aplici produse de make-up pe un ten demachiat şi apoi hidratat. De asemenea,ca să-ţi uşurezi treaba,mai ales dacă ai părul lung,e bine să ţi-l prinzi la spate,ca să nu te încurce. Foloseşte bureţei de faţă fără prea multe urme de machiaj,pentru aplicarea fondului de ten,şi pensule de fard curate,ca nuanţele alese să nu se combine cu produsele folosite pentru alt machiaj.

 Idei Click! pentru femei 

·         Pensează-te înainte de a te machia,pentru a putea contura sprâncenele cu ajutorul unui fard special.

·         Pentru ca fondul de ten şi pudra să nu se strângă inestetic în zona T,exfoliază săptămânal pielea.

·         Aplică puţin fard alb sau gri în colţul intern al ochiului,lângă nas,pentru un plus de luminozitate.   

  Pasul 1  

Aplică fond de ten folosind un bureţel special sau un şerveţel înfăşurat pe deget. Alege produsul potrivit în funcţie de pielea ta. Fondul de ten trebuie să fie cu un ton mai închis decât nuanţa feţei,în special pentru machiajul de zi. De asemenea,vara se poartă produsele lejere,pe bază de apă,care nu încarcă porii,mai ales în cazul tenului gras. Nu întinde fondul de ten pe faţă,ci tamponează din loc în loc bureţelul îmbibat cu produs,ca să intre bine în piele.

e3126d074bbafb7cfa714179d170dbdf jpg jpeg

  Pasul 2  

După ce ai terminat cu fondul de ten,este momentul să aplici anticearcănul sub ochi şi în zona T. Produsul trebuie să fie mai deschis,o nuanţă-cel mult două,decât culoarea pielii. Foloseşte o pensulă specială pentru anticearcăn sau o dischetă demachiantă împăturită. Pentru ca baza de machiaj să fie completă,mai ai nevoie de pudră pentru fixarea fondului de ten,un produs deschis,care să îmbine armonios culorile între ele.

2010e469550875c45c7fa48b8d156f20 jpg jpeg

  Pasul 3  

În funcţie de culoarea ochilor şi de ţinută,poţi alege nuanţa potrivită de fard. În cazul de faţă, culoarea dominantă este albastrul,combinat cu tonuri discrete de gri şi violet. Mai întâi,aplică pe pleoape un fard foarte deschis,ca bază,dar şi umbre de maro sub sprâncene şi un creion în aceeaşi nuanţă,ca să conturezi forma ochilor. Apoi,fardează ochii cu un amestec şic de culori:albastru deschis,gri şi violet.  

30b2e2cfa8169d9535c21dee060d0502 jpg jpeg

  Pasul 4  

Foloseşte o mascara potrivită genelor tale,neagră sau maro,pentru volum,alungire sau curbare. Nu te da cu prea mult produs,ca să eviţi încărcarea firelor de păr. Dacă e nevoie,foloseşte un beţişor de ureche pentru a şterge pleoapele şi zona de sub ochi,în caz că te-ai murdărit.

031dd72e3599719debeb45f199b23507 jpg jpeg

  Pasul 5  

Aplică un fard de obraz care să-ţi scoată în evidenţă pomeţii,în funcţie de efectul dorit. Pentru tenul deschis,foloseşte roz sau bej,pentru cel închis prună sau bronz,iar pentru cel măsliniu maro deschis sau culoarea migdalei.

85cf67b78d40c7c174b5c35bc6c65dac jpg jpeg

        Pasul 6    

La final,aplică un ruj în diverse nuanţe,care să potenţeze culorile machiajului,şi un luciu de buze.

3b4fef69653f803946bbeb6fac7d144b jpg jpeg

    Sfatul specialistului  

Gina Braşoveanu,make-up artist salon Fantasy Hair Team,Bucureşti,Tel:021.311.4666

Machiajul nude (minimal,fără prea mult machiaj) este una dintre cele mai promovate tendinţe ale anului 2015,ceea ce ne demonstrează ca naturaleţea este în continuare apreciată. În ceea ce priveşte baza de machiaj,dacă suntem la mare,ne sunt recomandate cremele uşoare din seria BB Cream (potrivite tenurilor fără probleme,normale),loţunile pigmentare (în cazul tenurilor uscate,deoarece hidratează) sau fondurile de ten sub forma de pudră (indicate tenurilor grase). Blondele ar trebui să opteze pentru rujuri în culori deschise:roz,piersică şi,pentru ocazii speciale,roşu. Pentru roşcate,ideale sunt bejul,piersica ori nuanţele aprinse de roz. Brunetele pot folosi aproape orice,însă cele mai potrivite culori sunt prună,maro sau roşu-cireaşă.

Foto:Sorin Stana

Mulţumim pentru sprijin salonului Fantasy Hair Team,BucureştiRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg