7 trucuri care înviorează un chip obosit

1 80218 original jpg jpeg

Sunt zile în care nu te-ai odihnit suficient însă ţi-ai dori să arăţi ca după o vacanţă prelungită? Există câteva trucuri care te ajută să redai prospeţime şi luminozitate chipului, chiar şi atunci când nu eşti în cea mai bună formă.

Spală-te cu apă rece

Tocmai te-ai trezit dintr-un somn scurt şi anevoios? Dacă simţi că oglinda nu îţi este prietenă, primul pas pe care îl poţi face este să te înviorezi cu puţină apă rece. Îmbujorează pomeţii şi pune sângele în mişcare, ceea ce va mai reduce din cearcăne şi din aspectul de piele ternă. Poţi continua 5-10 minute cu un masaj facial scurt, efectuat cu mişcări blânde de sus în jos.

Aplică pliculeţe de ceai

De obicei, oboseala este mai evidentă în zona ochilor. Aplică câteva felii de castravete şi lasă-le să acţioneze 5-10 minute, apoi clăteşte cu apă rece. Un alt remediu rapid de a lumina privirea constă în folosirea a două pliculeţe de ceai - de lanavdă, de muşeţel sau ceai verde - , care reduc cearcănele. Fă o infuzie obişnuită, lasă pliculeţele de ceai să se răcească, apoi aplică-le pe zonele cu probleme. Lasă-le să acţioneze 10 minute.

Pulverizează apă termală

Apa termală reîmprospătează pielea în doar câteva secunde. Pulverizează o cantitate mică de apă pe toată faţa şi las-o să se usuce, înainte de a aplica crema hidratantă.

Hidratează cu o cremă rece

Înainte de a aplica crema de faţă obişnuită, ţine-o la frigider 5-10 minute. Produsul rece aplicat pe piele va descongestiona zonele umflate şi va face pielea să arate mai întinsă şi mai odihnită.

Machiază-te cât mai natural

Un machiaj încărcat, cu multe produse şi culori închise, te vor face să arăţi şi mai obosită. Mulţumeşte-te să foloseşti un fond de ten sau o cremă colorată, un anticearcăn şi o pudră translucidă fină. Foloseşte un fard de obraz într-o nuanţă de roz sau piersică, pentru a mima efectul unor obraji îmbujoraţi. Optează pentru farduri mate în culori dechise şi renunţă la negru. Accentuează linia interioară a ochilor cu un creion dermatograf alb, care creează efectul unor ochi mai mari şi oferă luminozitate privirii. Conturează sprâncenele cu un fard sau cu un creion într-o nunaţă naturală şi aplică pe buze un ruj sau un balsam într-o culoare deschisă, care ţi se potriveşte.

Bea apă caldă cu lămâie

Bea pe stomacul gol o cană de apă călduţă, în care storci zeama de la o jumătate de lămâie. Antioxidanţii şi vitamina C din lămâie oferă chipului o strălucire sănătoasă şi favorizează eliminarea toxinelor şi lichidelor în exces. În plus, lămâia reduce inflamaţia, ceea ce înseamnă că pungile de sub ochi se vor dezumfla.

Înlocuieşte cafeaua cu ceai verde

Deşi vei fi tentată să bei multă cafea pentru a te energiza, aceasta, consumată în exces, deshidratează pielea şi îi dă un aspect tern. Când eşti obosită şi vrei să arăţi bine, înviorează-te cu o ceaşcă de ceai verde - sau cu mai multe - pe parcursul zilei. Ceaiul are un conţinut mare de antioxidanţi care protejează epiderma de radicalii liberi şi îi oferă luminozitate. Infuzia îţi dă şi tonusul de care ai nevoie.

TRUCURI CPF

• Un anticearcăn bun, aplicat în dublu strat, înainte şi după fondul de ten, îţi va însenina privirea şi va ascunde pungile de sub ochi.

• Fă câteva exerciţii simple de înviorare, care pun sângele în mişcare şi te ajută să pari mai odihnită.

• Foloseşte un ondulator de gene, care creează iluzia de ochi mai mari şi mai odihniţi.

• Pune-ţi câteva picături de ochi, care reduc roşeaţa şi înseninează privirea.Recente

Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg