Accidente îngrozitoare petrecute la filmări. Elvis Presley, la un pas să-şi piardă vocea, dublura lui Harry Potter a rămas paralizată

2 profimedia 0097107830 jpg jpeg

Pe marele ecran, actorii şi cascadorii împreună cu echipa de filmare fac lucruri cu adevărat uimitoare în fiecare zi. Vedem adesea în pelicule oameni sărind de pe clădiri înalte sau conducând maşini cu viteză mare şi fiind împuşcaţi, dar uneori se petrec şi accidente.

Totul este posibil în filme - maşini zburătoare, uciderea unor giganţi, moartea după o explozie de elicopter. Filmele pot fi atât de grozave, încât uneori uităm că în spatele realizării lui se află oameni adevăraţi, la fel de vulnerabili şi supuşi greşelilor ca noi toţi. În unele situaţii, ei trebuie să-şi rişte viaţa de dragul unei scene perfecte.

În timp ce camerele, accesoriile pentru cascadorii şi efectele speciale pot explica o mare parte din „magia‟ filmelor, oamenii trebuie totuşi să se pună în pericol pentru a-l face să pară autentic. De exemplu, dacă o persoană sare dintr-o clădire într-un film, trebuie să sară în timp ce se filmează scena, chiar dacă, în loc să aterizeze pe beton, aterizează pe un covor moale sau într-o plasă. Pentru a obţine cele mai bune cadre, actorii sunt adesea în poziţii care îi pot pune în pericol. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, măsurile de protecţie funcţionează. Din păcate, în ciuda eforturilor echipei de filmare, unele lucruri pot merge prost.

De-a lungul anilor, au existat mai multe accidente tragice pe platourile de film de la Hollywood. Unele dintre accidente apar din cauza erorilor de recuzită, în timp ce multe altele au la bază eroarea umană. Oricine ar fi fost de vină, nu există nicio îndoială că aceste accidente au fost îngrozitoare.

Elvis Presley s-a accidentat în timp ce filma al treilea film, „Jailhouse Rock‟

În anul 1957, Elvis Presley filma al treilea său film la studiourile MGM din California. Vedeta juca rolul unui tânăr condamnat pe nume Vince Everett care, aflat în închisoare pentru omor, a învăţat să cânte cu ajutorul unui mentor. Chiar dacă filmul a fost numit cel mai bun din cariera lui de actor, nu a fost lipsit de probleme. În timpul filmărilor, la o cascadorie pe un stâlp, Elvis s-a lovit în zona feţei, o parte a unei coroane dentare i s-a desprins şi a inhalat-o. Vedeta a fost obligat să fie supus rapid unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a bucăţii aspirate. În timpul operaţiei, chirurgul care a operat plămânul afectat al starului risca să-i afecteze corzile vocale în încercarea sa de a scoate obiectul străin.

Totul a decurs bine, iar vedeta s-a recuperat în câteva zile. Pentru o vreme, a avut vocea răguşită, ceea ce i-a impus şi personajului pe care-l interpreta un moment tensionat în care i-au fost afectate corzile vocale. Prietenii lui Vince au fost îngrijoraţi dacă acesta va mai putea cânta. Filmul a fost un hit şi a câştigat 3,2 milioane de dolari la box-office-ul din SUA şi Canada.

Dublura lui Radcliffe a rămas paralizat după o cascadorie pentru „Harry Potter şi Talismanele Morţii‟

Seria de filme „Harry Potter” este, fără îndoială, una dintre cele mai de succes. Aceste filme îi bucură atât de copii, cât şi pe adulţi şi au încasat milioane de dolari, dar au existat şi accidente grave care s-au petrecut pe platou. Unul dintre acestea a fost cel care a avut loc în anul 2009, în timpul filmărilor la „Harry Potter and the Deathly Hollows: Partea 1‟.

Dublura lui Daniel Radcliffe, David Holmes, care îi realiza cascadoriile lucrase pentru numeroase filme din seria, dar acest film a fost ultimul pentru el. Într-o scenă, cascadoria n-a mers conform planului, Holmes s-a izbit de un perete şi şi-a fracturat gâtul. A rămas paralizat de la gât în jos, cu o mobilitate limitată a braţelor şi mâinilor. Pe atunci avea doar 25 de ani.

Un pilot şi-a pierdut viaţa în timpul filmărilor pentru „Top Gun‟

Este unul dintre filmele care i-au adus faima lui Tom Cruise, dar, din nefericire, este cunoscut şi pentru unul dintre cele mai grave accidente petrecute la filmări. Acesta a pus capăt carierei pilotului Art Scholl. Era pun ilot acrobatic de renume mondial, fotograf aerian şi intructor în California. A fost adus pentru a ajuta la filmarea peliculei „Top Gun‟ datorită expertizei sale în domeniu.

Citeşte şi:

Poveşti de coşmar din culisele „Vrăjitorul din Oz‟. Abuzuri, zăpadă toxică, machiaj otrăvitor şi inflamabil

Totul mergea bine în timpul filmărilor până când s-a întâmplat ceva îngrozitor. Scholl făcea o rotire într-un avion care purta o cameră de filmat când nu s-a putut redresa în timp util şi avionul său a căzut în Oceanul Pacific. Observatorii au urmărit toate aceste evenimente în direct şi Scholl chiar a alertat echipajul prin intermediul sistemului radio şi a spus că are o problemă serioasă. Cauza exactă a accidentului nu a fost niciodată găsită, nici trupul lui Scholl, nici avionul pe care îl zbura.

Împuşcarea accidentală a lui Brandon Lee

Unul dintre accidentele faimoase petrecute pe platourile de filmare a fost acela în care actorul Brandon Lee şi-a pierdut viaţa. El a fost fiul celebrului artist marţial şi actor Bruce Lee şi începea să-şi facă un nume în domeniul divertismentului, la începutul anilor `90. Fllma pentru „The Crow‟, iar dezastrul a avut loc atunci când filmările se apropiau de sfârşit. Personajul lui Lee trebuia să fie împuşcat şi ucis. Un glonţ real a ajuns pe ţeava unei arme şi a trecut neobservat de echipa de filmare. Când s-a încărcat un cartuş gol, nimeni nu a observat glonţul adevărat, iar Brandon Lee a fost împuşcat în abdomen şi a murit din cauza rănilor.

Brad Pitt îl juca pe Ahile când şi-a rupt tendonul lui Ahile

„Troia‟ a fost o producţie uriaşă, cu o distrubuţie din care au făcut parte actorii Brad Pitt şi Orlando Bloom. Ei nu au reuşit să evite diversele lucruri ciudate şi oribile care s-au întâmplat în timpul filmărilor. În primul rând, Brad Pitt (care a interpretat personajul lui Ahile) şi-a rupt tendonul lui Ahile, care este o leziune foarte dureroasă.

Accidentul lui Harrison Ford, mai serios decât se credea. Vor fi amânate filmările pentru „Indiana Jones 5‟?

Cu toate acestea, a scăpat uşor spre deosebire de alt coleg care a suferit cea mai gravă accidentare de pe platou. George Camilleri şi-a rupt piciorul în timpul unei scene şi ulterior a fost operat, dar a murit la scurt timp după aceea din cauza complicaţiilor. De asemenea, în timpul filmării au avut loc numeroase uragane. În ciuda tuturor acestor lucruri incredibile, filmul a avut mare succes la box office.

FOTO Profimeda