Alina Puşcaş: „Îndrăznesc să spun că este superb să ai trei copii, nicidecum copleşitor‟

1 mis9875 jpg jpeg

Frumoasa prezentatoare a emisiunii „Te cunosc de undeva!‟ a trecut prin multe, vara trecută. Şocul primirii unui diagnostic pozitiv pentru o boală cu efecte încă necunoscute a fost, însă, anulat de unele dintre cele mai frumoase vacanţe posibile în pandemie.

Despre o vară şi o vacanţă altfel, despre familie şi întoarcerea la normal în vremuri ieşite din comun în interviul de mai jos.

Tu ai trăit experienţa COVID-19 pe pielea ta. Cum a fost să primeşti diagnosticul că eşti infectată şi să stai internată, deşi n-ai avut simptome?

Într-adevăr, am fost printre primele persoane infectate cu COVID-19. În prima fază, mi s-a părut că este o glumă proastă sau o greşeală de testare sau recoltare. Îmi era foarte greu să înţeleg cum, deşi nu aveam fizic nimic, totuşi eram infectată. M-a speriat şi gândul că eram obligată să mă internez, mai ales în contextul în care urmărisem tot felul de materiale cu oameni care nu primeau două teste negative nici după săptămâni întregi de aşteptare. Aveam în cap tot felul de scenarii sumbre, alimentate şi de teama că starea fizică de bine urma să se schimbe brusc şi să mi se întâmple ceva rău. Totuşi, după internare, vorbind cu doctorii şi studiind analizele, care erau foarte bune, m-am liniştit.

Te-ai răzbunat după acest episod cu nişte vacanţe de invidiat. Pe unde ai fost, ce ai făcut, cum ai călătorit?

Da, bine punctat, m-am răzbunat cu nişte vacanţe. Prima dintre ele a fost în Corsica şi pe barcă, în apele dintre Franţa şi Italia. Am fost plecaţi şapte zile cu cei mici. Ne-am întors în ţară pentru o zi, am lăsat copiii acasă şi am pornit spre Coasta de Azur, trei zile, doar noi doi. Am revenit apoi acasă pentru patru zile, am luat din nou copiii şi am plecat alte şapte zile cu ei în Grecia. Am făcut testele COVID-19, noi adulţii, deoarece copiii sub 10 ani nu se testau pentru intrarea în Grecia, am călătorit numai cu măşti (atât noi, cât şi copiii), am avut mereu cu noi dezinfectant şi l-am folosit din plin şi am încercat să stăm cât mai feriţi de alţi pasageri. În locurile în care am fost, ne-am petrecut timpul doar cu cele două familii alături de care am călătorit şi am stat 12 ore pe zi numai în aer liber, pe plajă, în mare sau pe barcă. Cu adevărat vacanţe ideale.

Eşti îngrijorată în ceea ce-i priveşte pe cei trei copii ai tăi?

Da, normal că îmi fac griji, dar, în acelaşi timp, nu le pot răpi copilăria. Nu în condiţiile în care ştim cu toţii că această nenorocită de pandemie urmează să ne ţină în şah cel puţin încă un an sau doi. Mă consolează ideea că, totuşi, în cazul copiilor mici, nu vorbim despre forme extrem de grave. Cei mari, Melissa şi Alex, au fost în permanenţă la grădiniţă din iunie (exceptând vacanţele în care am fost plecaţi cu toţii) până în octombrie (când Capitala a intrat în scenariul roşu) şi nu au avut până în momentul acesta nicio problemă de sănătate. Nu suntem părinţi inconştienţi, dar nici absurzi.

Apropo de copii: numărul trei poate părea, din afară, copleşitor. Aşa este? Cum faceţi faţă tu şi soţul tău, Mihai?

Eee...sunt atâtea familiii şi cu patru, cinci sau chiar şase copii, încât numărul trei nu e chiar copleşitor. Atât timp cât există un ajutor, fie el plătit sau cineva din familie, totul se rezumă la o organizare cât mai bună. Da, recunosc, avem şi norocul să avem trei copii tare cuminţi, simpatici, optimişti şi înţelegători, lucru ce ne ajută enorm la „gestionarea‟ familiei. Îndrăznesc să spun că este superb să ai trei copii, nicidecum copleşitor.

Spune-ne ce au special fiecare dintre cei trei copii ai tăi: Alexandru, Melissa şi Iris?

Alex este extrem de curios din fire, ceea ce presupune multe întrebări despre absolut orice. În plus, are o memorie fantastică. Mă şochează mereu cu lucruri pe care şi le aminteşte şi dinainte de vârsta de trei ani şi cu o logică ieşită din comun pentru anii lui. Melissa este boemă, cred că este artista familiei: este pasionată de muzică, ritm, are şi ureche muzicală. Cine ştie, poate pe viitor se dovedeşte că are şi o voce deosebită. Iris este exagerat de optimistă, jucăuşă, dar şi foarte fermă atunci când este în „război‟ cu vreo altă fetiţă. Cred că este o fire războinică.

Cine este bucată ruptă din tine şi cine este bucată ruptă din soţul tău?

Sigur Melissa este bucăţică din Mihai, iar Iris din mine. Alex este un frumos mixt între mine şi Mihai.

Cu atâţia copii în jur, tu şi Mihai mai aveţi timp pentru momente romantice, doar în doi?

Daaa, mereu ne găsim momente pentru noi. Oricum, zilnic după ora 21 suntem practic liberi să avem timpul nostru. Am avut noroc să ne doarmă copiii câte 10 ore legat de la vârsta de şase luni. Singurele momente în care se mai trezesc noaptea sunt cele în care sunt răciţi, în rest, linişte şi pace. Escapadele de vineri până sâmbătă la prânz (adică fuga noastră de acasă la vreun hotel din Bucureşti) se întâmplă în continuare cam o dată pe lună sau la maximum şase săptămâni, pentru că simţim nevoia să fim doar noi cu noi din când în când şi, culmea, copiii înţeleg asta. Chiar cred în importanţa stărilor de bine şi iubire dintre părinţi, pentru starea de bine şi fericirea copiilor.

Una peste alta, ce a schimbat la tine şi în familia ta tot ce s-a întâmplat anul acesta, în care am cunoscut o pandemie şi restricţii de călătorie?

În afară de partea la care cred că suntem afectaţi cam 99% dintre noi, şi mă refer aici la partea financiară, pandemia ne-a oferit ocazia să petrecem mai mult timp împreună şi cumva să realizăm cât de important este să prioritizăm puţin aspectele importante din viaţa noastră. Totuşi, îmi este dor de socializare, de normalitate, îmi este dor să nu mai am grija purtării măştii în orice încăpere, îmi e dor să merg la cinema, să putem călători oriunde ne dorim. Da, îmi este dor de multe lucruri pe care le consideram normale înainte de această perioadă.

@antena1, instagram  



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg