Amalia Enache se temea să nu aibă cancer ovarian, ca mama ei

1 83721 original jpg jpeg

Prezentatoarea PRO TV a mărturisit că a trecut prin clipe cumplite. În urmă cu 10 ani, mama ei s-a stins din viaţă. Părintele vedetei suferea de cancer ovarian. Şi Amalia Enache se temea să nu aibă cancer ovarian, ca mama ei. Aşa că vedeta şi-a făcut analize şi a stat cu sufletul la gură până când a primit verdictul medicilor.

„După şocul iniţial, cu cât citeam mai mult despre această boală, cu atât părea că ea s-a apropiat de mine cu viteza unei torpile care o lovise pe mama şi urma să ricoşeze în mine. Am citit despre mutaţii şi am întrebat încă de atunci medicul oncolog cum pot afla dacă am moştenit sau nu genele ei. Pe atunci, în România nu se putea încă face analiza.

10 ani am trăit nu cu spaima, ci cu certitudinea că acesta îmi era destinul. Printre gândurile cele mai negre ale oricărei femei cu copii, mai ales ale uneia care şi-a pierdut mama, este acela că ar putea să păţească ceva şi să nu mai aibă grijă de pruncul ei. Că aş putea să-mi las copilul singur pe lume, a fost un gând ce m-a bântuit.

image

Analiza în sine este un fleac. Aşteptarea de 3 săptămâni e poate cu emoţii. La mine nu, v-am spus, aveam deja certitudinea că am mutaţia. Dar nu o am, vestea a venit de ziua mea şi a fost cel mai frumos cadou din lume.

image

De când a murit mama au trecut 10 ani. Eram foarte nepregătită să o pierd, mai ales că s-a întâmplat rapid, la trei luni din momentul în care am aflat că e bolnavă. La început, am crezut că e vorba de o viroză mai nărăvaşă, care o făcea să se simtă rău. Vestea diagnosticului mamei a fost şocantă. Primele două nopţi n-am putut să dorm…

Mama mea era caldă, zâmbitoare şi, pe lângă asta, avea un umor special. Câteodată de asta mi-e cel mai dor, de replicile alea ale ei, la care mă prăpădeam de râs. De la mămica eu asta am deprins, lipsa de panică. Nu exista nimic prăpăstios la ea. În toate hopurile pe care le-am avut de trecut a găsit o rezolvare”, declara in urma cu ceva timp Amalia Enache in Formula As.

image


Recente

Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg